Jak bojovat proti hoaxům na internetu

Každý dneska sdílí nějaký ten hoax. Byť to vypadá sebereálněji, fotky jsou strašlivé, může se úplně v pohodě jednat o vyfabrikovanou zprávu, kterou si vymyslel nějaký pomatenec doma na počítači a vyslal ji do éteru. O to je to mnohem těžší, tedy bojovat proti tomu, protože často hoaxy tvoří amatérští zpravodajové, kteří loví senzaci a mají nějaký motiv zaměřit se na minoritu a pořádně ji zavařit, shodit nějakou veřejnou osobu, podpořit takto svého oblíbeného kandidáta nebo sportovce tím, že naházíte špínu na všechny okolo. Je to opravdu svět plný překvapení. Ale jde proti nim také bojovat. 1) Pokud vám někdo pošle zprávu, která vypadá až příliš dobře, na to, aby to byla pravda, tak si ji nejdříve ověřte. Většinou se takové zprávy týkají osobního života politiků, sportovců, zpěváků, politiky, mezinárodních vztahů apod., tedy toho, kde to vře. Jednoduše si je zkuste najít na internetu nebo je pošlete nějaké skupině, která tyto fenomény analyzuje manipulátoři.cz na Facebooku nebo jinde. 2) Jakmile zjistíte, že se jedná o podvodnou zprávu, tak okamžitě můžete začít bojovat, pokud vám není lhostejné, že lidé ve vašem okolí jsou touto zprávou ovlivňováni. a. Odepište zpátky člověku, který vám danou zprávu poslal, a napište mu, že šíří hoax, ať toho nechá. b. Zveřejněte zprávu na svém profilu na sociálních sítích spolu s popiskem, že se jedná o falešnou zprávu a proč tomu tak je. Aktivně se zapojte do boje veřejně. Klidně i zveřejněte jméno toho, kdo vám jej poslal, to není nic proti ničemu a veřejně ho pěkně vyzvěte, aby se vyjádřil k tomu, že vědomě posílá lživé informace. c. Pokud člověka znáte i v realitě, nebojte se konfrontace. Pokud informaci jenom sdílel, tak jde vždycky o tom mluvit. Pokud ji vytvářel, dejte mu/jí facku. d. Pokud to někdo sdílel na sociální síti, nahlaste příspěvek jako lživý nebo falešný, administrátoři nyní velmi úpěnlivě bojují proti všem těmto příspěvkům. Hlavně se nebojte vystoupit. Jak říkal prezident osvoboditel Masaryk Pravda zvítězí! , a prezident Havel dodal: Pravda a láska vždy zvítězí nad zlobou a nenávistí! . A toho se držte. Článek Jak bojovat proti hoaxům na internetu se nejdříve objevil na Mhks.

  • Web: Mhks
  • Aktualizace: 7.9.2023
projít na článek

Bojujte proti zimnímu spánku

Zima. Všechno je špatně. Den má stěží deset hodin a noc je naopak nekonečná. Venku mrzne a člověku se nechce nic dělat. Nejraději by tomu všemu podlehl a spal až do jara. Ti, kteří smýšlejí tímto způsobem, nemusí mít výčitky. Nejsou v tom sami. Ale dá se

projít na článek

Cenzura internetu – je skutečně nutná?

Všichni, kdo mají malé děti pohybující se na svých zařízeních po internetu, a ti, kteří nemají rádi nevhodný obsah, by byli nejraději, kdyby se pěkně filtrovalo všechno. Všechny ty negativní vibrace narušující naši pozitivní auru by měly odtáhnout pryč a

projít na článek

ALIYYAH KOLOC BUDE V DUBAJI BOJOVAT O TITUL

Příprava na dakarský debut může přinést pilotce týmu Buggyra ZM Racing Aliyyah Koloc úspěch. Závodnice bude na soutěži Dubai International Baja bojovat o titul šampionky Poháru FIA Středního východu v cross-country bajas.

projít na článek

Historie internetu v ČR

Zatímco historie celosvětového internetu sahá až do 60 let dvacátého století, kdy se začala formovat první počítačová síť, kterou můžeme The post Historie internetu v ČR first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Bolest v kříži Jak s ní bojovat a vhodná prevence

Bolest v kříži, neboli bolesti v dolní části zad, jsou obtížným a nepříjemným stavem, který postihuje mnoho lidí všech věkových The post Bolest v kříži Jak s ní bojovat a vhodná prevence appeared first on Flex Code.

projít na článek