Hovězí líčka jsou opravdovou delikatesou, kterou si můžete dopřát i doma. Proč právě líčka? Protože maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovité struktuře šťáva z masa skvěle rosoluje. A tak si na takto připraveném pokrmu skutečně pochutnáte.
Hovězí po burgundsku je hovězí maso pomalu dušené v červeném víně. V dnešní době se tento pokrm obvykle připravuje ze zadního hovězího.
projít na článekHovězí líčka – to je kvalitní kus hovězího masa. Jde o část žvýkacích svalů, která je plná zdraví prospěšného kolagenu, proto je maso z líček tak šťavnaté, ačkoli téměř neobsahuje tuk.
projít na článekHovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté
projít na článekKluci v akci dělají zapečený květák v bešamelu společně s marinovanými kotletami. Používají k tomu mimo květáku i zelené romanesco, houby lišky a chuť masa doplňují marinádou v congacu nebo v brandy. Celý recept je koncipován na čtyři porce a jeho příprav
projít na článekDušená mrkev, takové nedobré jídlo si leckdo řekne, jenže když se to udělá dobře, tak to chutná výtečně. Dobře o tom ví i Kluci v akci, kteří tento mrkvový skvost servírují s noky z odpalovaného těsta. Recept kluků je na 4 až 6 porcí a v našem článku se p
projít na článek