Pokud nechcete začít s podnikáním tak, že si založíte vlastní podnik a budete začínat na trhu zcela od nuly, může být právě pro Vás franchisové podnikání zajímavou alternativou. O tom, že tomu tak je, svědčí velký nárůst existence takovýchto podniků po celém světě. Nejlépe viditelné je to pravděpodobně v oblasti gastronomie. Například věhlasný britský kuchař Jamie Oliver již několik let zaštiťuje restaurace, orientující se na italskou kuchyni. Kupujte pouze skutečně ověřenou licenci! Poskytovatel licence (franchisi) musí s nabyvatelem licence uzavřít obchodní vztah. Nový majitel licence se s jejím poskytovatelem dohodne, že za určitý finanční obnos, bude moci užívat firemního názvu nebo určitou fungující metodu k podnikání. Většinou se jedná o nějaký jednorázový počáteční poplatek a následně odvádění určitého procenta z prodeje. Pokud se pro tento typ podnikání rozhodnete, je důležité, abyste své finance investovali do ověřeného druhu podnikání. Pak máte relativně vysoké předpoklady proto, že by Vaše podnikání mohlo být úspěšné. Čím budete limitováni? Poskytovatel licence Vám do určité míry bude bránit tzv. v rozletu a uskutečňování vašich představ o vedení podniku. Nejspíš se budete muset celkem dopodrobna seznámit s cenovou politikou, designem provozoven, zkrátka s celkovou představou majitele o podobě podniku. Franchisové podniky totiž bývají, co se týče vzhledu a nabídky víceméně totožné, i když samozřejmě záleží na konkrétních smluvních podmínkách. Větší firmy často nabízejí inzerci a podporu prodeje. Hlavní nevýhodou tohoto podnikání je, že Vám daný podnik vlastně nikdy doopravdy patřit nebude. A navíc vzhledem k tomu, že budete muset dodržovat požadavky poskytovatele licence, nebudete moci nikdy podnik vést jen podle svých představ. Což zejména v případě zahraničních licencí může být s ohledem na místní podmínky a poměry celkem limitující a může to vést až k nulové prosperitě jinak fungující značky. Článek Jak funguje franchisové podnikání? se nejdříve objevil na Push me.
Rozhovor pro REGION OPAVSKO ze dne 7.4.2020 tématem bylo mé podnikání, kandidatura na ředitele SFC Opava, můj pohled na fotbal. The post Rozhovor REGION OPAVSKO BU1, podnikání appeared first on Petr Hlaváček.
projít na článek17.4.2023 jsem byl hostem projektu www.hrdinovepodnikani.cz, jehož organizátorem je Soukromá střední školy podnikatelské v Opavě. Spolu s dalšími hosty jsem měl možnost popovídat o své cestě podnikatele a o projektu ... Číst dáleHost Hrdinové podnikání T
projít na článekVe spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Opava pořádám cyklus 10 besed (většinou on-line) na téma podnikání na internetu. Cílem těchto besed je pomoci opavským podnikatelům (a nejen jim) s jejich ... Číst dálePořádám unikátní cyklus besed na téma on-
projít na článekPOŘÍZENÍ ELEKTROMOBILU Ani my s ekologií nezahálíme a snažíme se snižovat dopad naší činnosti na životní prostředí. Proto jsme v rámci dotačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost pořídili elektromobil Tesla Model 3. Elektromobil bude vy
projít na článekV předchozích dvou článcích jsme popsali krátce problematiku pig butchering ave druhém jsme přiblížili konkrétní oběť, která přišla o22 000 dolarů. V tomto článku se pokusíme detailně popsat, jak vlastně celý podvod pig butchering funguje. Těžba likvidity
projít na článek