Jak na lupy ve vlasech

Lupy jsou šupinky odumřelé kůže (jejíž vrchní vrstva se obměňuje všude po těle), kterých je však z nějaké příčiny více, než je normální. Nejedná se o vážné onemocnění. Často se díky hledání jeho příčiny podaří objevit nějaký jiný, závažnější problém organismu. Lupy jsou pro dotyčného jedince nepříjemné hlavně z estetického hlediska. Člověk, který má ramena posetá bílými šupinkami, vzbuzuje u některých lidí dojem člověka, který o sebe nedbá a nedodržuje hygienické návyky, často k němu cítí odpor, nedůvěru. Dnes však existuje mnoho kosmetických přípravků, které mohou pomoci tento problém řešit. Než však přistoupíme k odstraňování lupů, je vhodné snažit se najít příčinu.

projít na článek

Jak odstranit strupy ve vlasech

Strupy se ve vlasech objevují z celé řady příčin. Setkávají se s nimi lidé v každém věku – malé děti i dospělí. Strupy mnohdy souvisejí i s dalšími nemocemi, se životosprávou nebo s psychikou. Strup se ve vlasech nejčastěji objeví po škrábání. To znamená,

projít na článek

Boláky ve vlasech

Boláky ve vlasech jsou všeobecným označením zahrnujícím celý soubor projevů různého typu a významu. Mnohé projevy, které mohou vypadat jako boláky, jsou znaménka různého typu. Ve kštici se také mohou vyskytovat cysty, ateromy či nádory. Nejčastěji se na v

projít na článek

Ekzém ve vlasech

Atopický ekzém je chronický svědivý zánět kůže. Vzniká na dědičném základě a pacienti obvykle mívají laboratorně zvýšené IgE protilátky.

projít na článek

Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Vlasy výrazně ovlivňují náš vzhled, je proto důležité poskytnout jim hodně pozornosti a péče. I v současné době mnoho lidí čelí problémům s vypadáváním vlasů, poškozením vlasů, lupy a roztřepenými konečky.

projít na článek

Paraziti ve vlasech

Za parazitický označujeme takový organismus, který ke svému životu využívá jiný živý organismus, odebírá mu živiny a poškozuje jej. Z této definice je patrné, že v širším měřítku bychom za parazity člověka mohli označit i choroboplodné viry a baktérie.

projít na článek