Jak na mezizubní prostor?

Mezizubní kartáčky by měly být každodenní součástí ústní hygieny. Používání pouze klasických manuálních nebo elektrických zubních kartáčků nestačí, protože ty nezajistí vyčištění nejvíce rizikových míst pro vznik kazu: mezizubních prostor. Naopak při pravidelném používání mezizubních kartáčků správného tvaru a velikosti dochází k odstraňování plaku a tím ke snížení rizika vzniku zubního kazu a zánětu dásní , které můž skončit až ztrátou zübů.

projít na článek

Musím používat mezizubní kartáček, když už mám sonický zubní kartáček? (Petr L, Liberec)

Ano, určitě. Sonický zubní kartáček bohužel neumí vyčistit mezizubní prostory. Efektivně vyčistí jen plošky přístupně běžnému manuálnímu zubnímu kartáčku. Mezizubní prostory proto musíte dál čistit jednou denně mezizubními kartáčky nebo zubními nitěmi.

projít na článek

90 % lidí nepoužívá mezizubní kartáček

Lidé mívají špatné návyky z dětství. Mnoho z nich bývá absolutně nepolíbeno dentální hygienou.

projít na článek

Dle pokynů zubní hygienistky jsem začala používat mezizubní kartáčky, ale dásně mi při čištění mezizubními kartáčky hodně krvácejí. Proč a co mám dělat? (Michaela K, Horoměřice)

Zřejmě jste s používáním mezizubních kartáčků začala teprve nedávno. Krvácení je příznakem probíhajícího zánětu, který je reakcí těla na toxické látky produkované bakteriemi zubního plaku. Zejména pak plaku, který nebyl odstraněn během posledních 24 hodin

projít na článek

Dentální hygiena 1. díl

Pojem dentální hygiena se do povědomí lidí postupně dostává, ale přeci jen stále často přesně nevíme, co vše nás v ordinaci dentální hygienistky čeká a proč vůbec dentální hygienistku navštívit?  Na povrchu zubů dochází k tvorbě a usazování různých druhů

projít na článek

Péče o zuby = nejlepší prevence

Zuby jsou vidět na první pohled, i když si to možná neuvědomujete. Při mluvení a i při letmém úsměvu dáváte světu na obdiv, v jako stavu jsou vaše zuby. Je vidět, zda máte všechny zuby, jestli máte kaz a nebo máte zašlé zuby od kávy nebo čaje. Právě jídlo

projít na článek