Jak na účtování reklamních předmětů

Jak na účtování reklamních předmětů Uvažujete o obdarování svých zákazníků, obchodních partnerů nebo zaměstnanců reklamními předměty a nevíte, jak správně účtovat tyto výdaje a jak zjistit jejich daňovou uznatelnost? Nezoufejte my vám dáme podrobný návod jak na to. Jednoduchý návod 1. Cena do 500 Kč bez DPH: Limit této částky zahrnuje nejen samotný předmět, ale i náklady na potisk, obal a přepravu, pokud jste plátcem DPH.2. Potisknutý Předmět: Reklamní předmět musí nést brand, název služby nebo zboží, obchodní jméno atd.3. Bez Spotřební Daně: S výjimkou tichého vína by reklamní předměty neměly podléhat spotřební dani. Podle základních pravidel jsou tyto výdaje považovány za daňově uznatelné náklady.Pokud dáte dárek v hodnotě do 500 Kč bez DPH, nemusíte odvádět DPH podle zákona o DPH. Při nákupu těchto reklamních předmětů lze uplatnit nárok na odpočet DPH. Příjemce reklamního nebo propagačního předmětu (fyzická osoba) nemusí platit daň z příjmu z takového daru. Podoba reklamních a dárkových předmětů není speciálně stanovena. Společnost může darovat cokoli, co považuje za vhodné, za předpokladu, že prokáže uskutečnění, účel a způsob poskytnutí těchto předmětů. Jak zní zákon Reklamní předměty podléhají určitým pravidlům, aby mohly být začleněny do daňových výdajů podle zákona o daních (č. 586/1992 Sb., § 25 odst.1 písm. t)): Reklamní předměty jsou evidovány na účtech zásob. Na konci účetního období je nutné provést zúčtování zbývajících předmětů. Náklady jsou zaznamenány v okamžiku darování a účtují se na účet 501 – Spotřeba materiálu. V případě, že by náklady spojené s nákupem reklamních předmětů nebylo možné uznat jako daňově účinné, mohou být evidovány jako náklady na reprezentaci na účtu 513 – Náklady na reprezentaci nebo jako dar na účtu 543 – Dary. V takovém případě nelze uplatnit nárok na odpočet DPH. Partneři Článek Jak na účtování reklamních předmětů se nejdříve objevil na Reklamní a pracovní textil.

projít na článek

Neutopte se v moři reklamních předmětů po vzoru Bonnet.cz

Příspěvek Neutopte se v moři reklamních předmětů po vzoru Bonnet.cz pochází z Reklamní předměty | Silic Média s.r.o.

projít na článek

Potisk dárkových a reklamních předmětů

Díky moderním technologiím lze v současné době potisknout jakýkoliv materiál a vytvořit z něj reklamní předmět. Potisknout lze i špatné přístupné povrchy. V současné době využívají možnost potisku reklamních předmětů nejen firmy, ale i obce, které tak moh

projít na článek

Osvětlení reklamních cedulí

Zdůrazníme krásu a jedinečnost cedulí zeptejte se nás na naše druhy osvětlení. Článek Osvětlení reklamních cedulí se nejdříve objevil na Smalt Brno.

projít na článek

Jak zadat tisk firemního kalendáře?

Rok 2022 se pomalu blíží do finále a to je ten správný čas začít přemýšlet o dárcích pro své zaměstnance, partnery či spolupracovníky. Zkuste na to letos jít jinak a místo klasických reklamních předmětů darujte praktický a zároveň osobní dárek personaliz

projít na článek

Silic Média představila nový unikátní B2B e-shop

Agentura Silic Média spustila na jaře 2023 nový automatizovaný e-shop reklamních předmětů, kde si zákaznici z řad firem a živnostníků Příspěvek Silic Média představila nový unikátní B2B e-shop pochází z Reklamní předměty | Silic Média s.r.o.

projít na článek