Jak přežít podzim

Zrekapitulujeme si jednotlivé aspekty, které když se na podzim spoj tak vytvoří jeden velice silný stresový faktor. A hned si odpovíme, jak s tím konkrétním aspektem bojovat. I když při slunečním svitu hraje zpočátku podzim krásnými barvami, jeho postupem a při nedostatku sluníčka je vše pošmourné a ponuré. Tomu lze čelit poměrně jednoduše. V bytě osadíme více žárovek. Pokud se bojíme účtu za spotřebovanou energii, zvolíme žárovky technologie LED. Jsou úsporné, navíc si můžete vybrat i teplotu světla. Což je důležité pro vytvoření pohody. V bytě rovněž rozmístíme barevné prvky. Ubrusy, obrázky, doplňky. Pro vytvoření romantické atmosféry zapálíme barevné svíčky. Na podzim také dochází k nižšímu příjmu vitamínů i když tělo si žádá naopak vyšší příjem. Dáme přednost proto zeleninovým jídlům, nezanedbáváme ani ovoce. Určitě si můžeme jídelníček obohatit ovocnými saláty nebo čerstvým Smoothie. Je vám najednou zima? Není to jenom tím, že jste se špatně oblékli. Tělo se ještě nestačilo aklimatizovat po horkém létě a zároveň se podvědomě připravuje na zimní mrazy. Jen ta představa zimního nečasu ve vás vyvolá pocit chladu. Podpořte svůj organizmus konzumací potravin. Které vás zahřejí. Vařte si kávu se skořicí, pijte zázvorové čaje, všechna jídla kořeňte chilli. Zahřívejte své tělo zevnitř. Je to jeden z principů staré čínské medicíny. Na podzim se podle něj doporučuje konzumovat potraviny, které zahřívají. Naopak v postupujícím jaru a v létě organismus zase ochlazujeme. Tato jednoduchá, a přitom logická poučka nás dokáže velice dobře připravit na zimní nečas. Samozřejmě se doporučuje pohyb na čerstvém vzduchu, při kterém své tělo zvykáme na aktuální meteorologické podmínky. Nejlépe na nás budou působit procházky v lese. Dýchat čerstvý a vlhký podzimní vzduch je velice blahodárné. V neposlední řadě relaxujte a udržujte se v pozitivní náladě. Jako na pozitivně naladěného člověka si netroufne žádná nemoc. Článek Jak přežít podzim se nejdříve objevil na Satose.

  • Web: Satose
  • Aktualizace: 25.6.2024
projít na článek

Jak přežít exekuci?

Rozhovor s advokátem Jiřím Klegou o tom, jaká úskalí přináší zadlužení a jak postupovat v některých případech. The post Jak přežít exekuci? appeared first on JKP Advokáti Ostrava.

projít na článek

EMS včasopise PŘEŽÍT

Rozhovor s úspěšným majitelem studia BODY EXPRESS. Osud se s Bořivojem Drastichem nepáral, přesto toho dokázal ve fitness oboru mnoho. Přečtěte si zajímavý článek. The post EMS v časopise PŘEŽÍT appeared first on Body Technology.

projít na článek

Jak přežít svého muže

Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Příspěvek Jak přežít svého muže pochází z POUKARdesign

projít na článek

Podzim 2010

Podzim 2010 Léto je za námi a začal podzim, čas sklizně podzimních plodů.

projít na článek

Přehled lekcí pro podzim 2020

Na podzim jsme pro seniory spolu s Právě teď! o.p.s . a SK Aktivni Senior připravili 4 lekce oblíbeného Nordic Walkingu, na 4 místech Prahy.

projít na článek