Jak přežít stěhování?

Není příliš reálné prožít celý svůj život na jedno místě. Proto je velmi časté, že během života měníme své domovy. Ať už se jedná o motiv osamostatnění se od rodičů, bydlení s kamarády, soužití s partnerem nebo budování domova pro vlastní rodinu. Ač se to tak na první pohled nemusí zdát, stěhování je velmi psychicky náročné. Ať už jej provádíte sami nebo s někým dalším. Pomineme-li otravné skládání věcí do krabic a tašek a postupné přemisťování do nového místa bydliště, znepokojovat nás můžou i mnohé okolnosti, jako přesuny z místa na místo, organizace věcí v novém prostoru, zvykání si na nový nábytek a spotřebiče, na nové sousedy. Celkové rozložení bytu/domu vždy nemusí být v souladu s našimi představami – nebo alespoň ne na samém začátku, než se zabydlíme a přetvoříme si vše ke svému obrazu. Nehledě na hrozící konflikty při úpravě domova s blízkou osobou nebo osobami. Každý totiž nemusí mít stejnou představu jako vy o tom, u které stěny bude gauč, jakou barvu bude mít šatní skříň nebo dokonce kde budete bydlet. Není od věci být připraven a sestavit si plán, který vám do začátku dodá pocit klidu a lépe se zorientujete v nadcházejícím hektickém období: ·         Zkontrolujte si vybavenost budoucího bydliště – co vše bude součástí bytu/domu? ·         Dejte si dohromady věci a nábytek, které již máte – co vše budete do nového stěhovat? ·         Konsolidujte – které věci je tedy na základě předchozích dvou bodů potřeba dokoupit, abyste měli kompletně zařízený byt? ·         Redukujte – které věci by vám na nové adrese pouze zabíraly místo? Prodejte nebo darujte, co je v dobrém stavu, ale co již nevyužijete. Zbytek nemilosrdně vyhoďte! ·         Udělejte si harmonogram stěhování – kdy se budou odvážet věci do nového bytu? Povezete nejdříve nábytek a až po tom lehčí předměty, nebo naopak? ·         Doprava – jaké dopravní prostředky budete potřebovat, máte možnost si některé půjčit nebo je máte k dispozici? ·         Stěhovací pomůcky – krabice, pytle – mějte jich raději více než méně. ·         Kdy začnete věci balit tak, abyste je pak stihli bez problému přepravit ve stanoveném čase? ·         Sežeňte si pomocníky! Článek Jak přežít stěhování? se nejdříve objevil na Lus 3.

  • Web: Lus 3
  • Aktualizace: 25.8.2023
projít na článek

Stěhování

  Čeká Vás Vašeho domu či bytu a rádi bysto ho chtěli provést s pomocí nějaké odborné firmy? No rozhodně tou správnou firmou pro Stěhováníje firma Arslan. V oblasti stěhování má tato firma opravdu co nabídnout. Ať je to drobné Stěhování, zahraniční nebo

projít na článek

Jak přežít exekuci?

Rozhovor s advokátem Jiřím Klegou o tom, jaká úskalí přináší zadlužení a jak postupovat v některých případech. The post Jak přežít exekuci? appeared first on JKP Advokáti Ostrava.

projít na článek

Stěhování 2023

Dobrý den Všem, stěhujeme se na novou adresu Revoluční 206/8, kontakty zůstávají. Přejeme krásný nový rok 2023The post Stěhování 2023 first appeared on .

projít na článek

EMS včasopise PŘEŽÍT

Rozhovor s úspěšným majitelem studia BODY EXPRESS. Osud se s Bořivojem Drastichem nepáral, přesto toho dokázal ve fitness oboru mnoho. Přečtěte si zajímavý článek. The post EMS v časopise PŘEŽÍT appeared first on Body Technology.

projít na článek

Jak přežít stěhování v tropech

Tropické letní teploty nutí mnohé z nás sahat v organismu až do nejhlubších rezerv ukrytých minerálů, stopových prvků a energie, proto se také vyplatí dodržovat pitný režim a doplňovat minerální ionty. Jestliže máte naplánované stěhování na léto a zrovna

projít na článek