Jak se hasí požár na elektromobilu: Bezpečnostní opatření a postupy

Zdroj foto: envato S rostoucím počtem elektromobilů na silnicích je důležité mít znalosti o tom, jak efektivně a bezpečně hasit požár na elektromobilu. I když jsou elektromobily obecně považovány za bezpečná vozidla, je důležité být připraven na nečekané situace. Zde jsou některé základní informace a postupy, které byste měli znát při hašení požáru na elektromobilu. Zajištěte vlastní bezpečnost: Před pokusem o hašení požáru na elektromobilu je důležité myslet na svou vlastní bezpečnost. Ujistěte se, že jste v dostatečné vzdálenosti od vozidla a vyvarujte se kontaktu s elektrickými částmi. Zavolejte profesionální pomoc: V případě požáru na elektromobilu je nejlepší okamžitě zavolat hasiče. Profesionálně vyškolení hasiči mají potřebné znalosti a vybavení k účinnému hašení požárů na elektromobilech. Odpojte napájení: Pokud je to bezpečné, zjistěte, zda je možné odpojit napájení elektromobilu. Mnoho elektromobilů má zapojený hlavní vypínač nebo záchytné body pro odpojení baterie. To pomůže minimalizovat riziko dalšího rozšíření požáru. Použijte správný typ hasicího přístroje: Požáry na elektromobilech by měly být haseny pomocí hasicích přístrojů s příslušnou třídou ohně. Nejvhodnějším typem hasicího přístroje je často CO2 hasič, který je vhodný pro hašení elektrických požárů. Nesprávné použití hasicího přístroje může způsobit další poškození vozidla nebo nedostatečné hašení požáru. Zaměřte se na chladění baterie: Baterie elektromobilu jsou často zdrojem požáru a mohou vyzařovat intenzivní teplo. Zaměřte se na chlazení baterie a omezte šíření tepla na okolní komponenty vozidla. To může pomoci zabránit dalšímu rozšíření požáru. Sledujte požár a požádejte o další pomoc: I když se vám podaří zastavit požár, je důležité pozorně sledovat situaci a požádat o další pomoc, aby bylo zajištěno kompletní uhasení požáru a minimalizace rizika. Zdroj foto: envato Je důležité si uvědomit, že hašení požáru na elektromobilu je specifická situace a vyžaduje profesionální zásah. Nebezpečí elektřiny a dalších rizik spojených s bateriemi vyžaduje pečlivost a znalosti. V případě požáru na elektromobilu je vždy nejlepší spoléhat se na profesionální hasiče a jejich odborné znalosti. Další zajímavosti, novinky z automobilového a motoristického světa či recenze automobilů a motorek najdete na auto moto magazínu motoristika.cz Článek s názvem Jak se hasí požár na elektromobilu: Bezpečnostní opatření a postupy byl jako první publikován na Auto-moto portál, magazín.

projít na článek

Kia HabaNiro: pikantní vize budoucích elektromobilů

Společnost KIA Motors America (KMA) odhalila svoji vizi budoucích elektromobilů.

projít na článek

Hygienicko-bezpečnostní pravidla pro Podzimní Tradiční VeteránTechnu Brno 2021

Ve smyslu opatření Ministerstva zdravotnictví ČR je konání veletržních akcí umožněno pouze v systému prokazování imunity/bezinfekčnosti O-N-T (očkování – prodělaná nemoc – test) a dle navazujících mimořádných opatření. Níže uvádíme nastavená pravidla pro

projít na článek

Hyundai odhaluje další podrobnosti o koncepčním elektromobilu „Prophecy“

Společnost Hyundai zveřejnila podrobnější informace o svém koncepčním elektromobilu Prophecy EV.

projít na článek

IMAGINE by KIA: odhalení koncepčního elektromobilu

Automobilka KIA na mezinárodním ženevském autosalonu odhalila svůj nový koncepční model elektromobilu s označením ´IMAGINE by KIA´.

projít na článek

Aliance Renault-Nissan dosáhla milníku 350 000 prodaných elektromobilů

Aliance Renault-Nissan, světová jednička v oblasti mobility s nulovými emisemi, prodala od prosince roku 2010 (zahájení prodeje Nissanu LEAF) už 350 000 elektromobilů.

projít na článek