Jak se myjí interiérové žaluzie?

Většina hospodyněk tráví adventní čas pečením, uklízením, smejčením a místo odpočinku před náročnými vánočními svátky po nocích vymýšlí dárky pro své nejbližší. Hlavně pro ně přinášíme praktické rady, jak to zařídit, aby i žaluzie byly stále krásné a čisté. I když žaluzie mohou na první pohled vypadat čistě, hlavně ty světlé, v jejich lamelách se často drží spousta prachu nebo i mastnoty. K běžnému úklidu vám postačí prachovka, kterou zlehka přejedete sklopené lamely. Protože hliníkové lamely jsou velmi křehké a mohou se nenávratně prohnout, nejdříve lamely sklopte a poté je otřete. Stejně tak je potom sklopte na druhou stranu. Místo prachovky můžete použít také vysavač s prachovým nástavcem, nastavený na minimální sací výkon. Pokud na lamelách kromě prachu najdete i mastnotu, a to hlavně v kuchyni, suché čištění vám nepomůže. Proto při každém mytí oken nejdříve sklopte žaluzie a otřete je z obou stran vlhkou houbičkou namočenou v jarové nebo mýdlové vodě. Na odolnou mastnotu použijte octovou vodu. Lamely osušte suchým hadrem nebo nechte proschnout, vytáhněte a poté umyjte okna. Pravidelná údržba se určitě vyplatí, už kvůli našemu zdraví, ale i pro delší životnost žaluzií. Při manipulaci se žaluziemi buďte opatrní, nezapomínejte na křehké komponenty.

projít na článek

Panely japonských posuvných stěny v moderním interieru

Zastínění oken zajišťují venkovní žaluzie. Interierové dekorace oken, řešené ve spolupráci s arch.Kamilou Douděrovou, proto mohou být v odlehčeném stylu, odpovídajícím modernímu zařízení bytu.

projít na článek

Dřevěná žaluzie pro novou koupelnu

Stylové dřevěné lamely horizontální žaluzie LEHA ladí se zařízením koupelny a dodaly jí tu správnou atmosféru.

projít na článek

Venkovní žaluzie

Jedním z nejúčinnějších prvků exteriérové stínicí techniky jsou venkovní žaluzie. Jsou vhodné zejména pro moderní stavby, kde dotvářejí jejich celkový vzhled.

projít na článek

Plisse žaluzie STICK & CLICK zvládne i tvarované lišty

Při realizaci zastínění oken rodinného domu ve spolupráci s Ing.arch.Evou Svintekovou jsme nemohli vynechat ani vstupní dveře. Teď už mají slušivé plissé žaluzie bez zásahu do zasklívacích lišt.

projít na článek

Interiérové zábradlí Vlkov

The post Interiérové zábradlí Vlkov appeared first on IdeaFace | Nábytek z trubek.

projít na článek