Jak si zapamatovat pražské mosty a jak jdou po sobě

Vždy mi dělalo problém si zapamatovat, jak se jmenují ty hlavní pražské mosty a jak jdou po sobě Proběhlo několik pokusů, kdy jsem se to snažila naučit. Návod na to mi sdělila až úplně náhodou jedna paní v tramvaji, s kterou jsem se ani nevím proč, dala do řeči Dodnes si pamatuji, že to bylo na Štědrý den. Asi vánoční dárek! Funguje to, a dá se použít celoročně. Stačí si zapamatovat větu: Žába plavala jako labuť, která měla černou špinavou hlavu. Počáteční písmena jednotlivých slov nám popisují mosty od Železničního až po Hlávkův. Žába – Železniční mostPlavala – Palackého mostJako – Jiráskův mostLabuť – Most LegiíKterá – Karlův mostMěla – Mánesův mostČernou – Čechův mostŠpinavou – Štefánikův mostHlavu – Hlávkův most Jedna z mnemotechnických pomůcek, která většinou funguje A pokud máte děti a chuť se něco dozvědět, a u toho se pobavit , přijďte na jednu z našich akcí o Praze. Časový harmonogram akcí zde a komentáře zde

projít na článek

Akcie Erste pomohly indexu PX umazat část čtvrteční ztráty

Index pražské burzy dnes smazal část svých čtvrtečních ztrát. O 0,3 procenta na 1561,39 bodu posílil hlavně díky akciím Erste Bank a pojišťovny VIG. Výraznějšímu růstu indexu bránil především ČEZ. Vyplývá to z údajů na webu pražské burzy.

projít na článek

Většina titulů pražské burzy zahájila nový týden růstem, tahounem ČEZ a Erste

Většina hlavních titulů na pražské burze v úvodu týdne skončila v plusu, index PX tak dnes díky tomu stoupl o 0,40 procenta na 1567,56 bodu. Nejvíc k růstu přispěly akcie energetické společnosti ČEZ a bankovní skupiny Erste. Vyplývá to z údajů na webu bur

projít na článek

Vyrábějí stavby, ve kterých se musí lidé cítit dobře. Jaká je k tomu cesta?

V logu mají několik run a říkají o sobě, že nevyrábí chaty, ale zážitky. Jaký je příběh podnikatelů, kteří chtějí být blíže přírodě i sobě?

projít na článek

Aktuální úrokové sazby spořicích účtů - BŘEZEN 2022

Úrokové sazby spořicích účtů i termínovaných vkladů jdou nahoru, a proto jsme je dnes všechny aktualizovali.

projít na článek

STOP klíšťatům! Chraňte mazlíčka před parazity

Klíšťata po nás už zase jdou! Pokud váš mazlíček pravidelně tráví čas v přírodě, bez účinné ochrany na něj klíšťata polezou jako divá! Chraňte ho před parazity. Jak?

projít na článek