JAK SNÍŽIT VYUŽITÍ CHEMIE V DOMÁCNOSTI

Často si ani neuvědomujeme, jak moc chemii vlastně využíváme. Patří sem parfémy, prací prostředky, prostředky na nádobí a všechny přípravky, které používáme na udržování naší domácnosti. Měli bychom se ale také více zabírat ekologií a dopadu našeho jednání na celý svět. Přitom omezení je relativně jednoduché. Výsledkem bude Váš dobrý pocit. Jak tedy na to?  Hlídejte si různé certifikáty společností Dnes již existují společnosti, které si zakládají na přírodních postupech a snaží se co nejméně ničit přírodu. Existují také různé certifikáty, které tento přístup dokazují. Většinou je to certifikát Vegan society, eko friendly a další. Tyto firmy jsou pravidelně kontrolovány a máte tak stoprocentní jistotu. Kompletní seznamy najdete na internetu. Znak by měl být většinou uveden na dané lahvičce nebo na stránkách výrobce. Najdete je hlavně na internetu nebo ve specializovaných obchodech.  Experimentujte a zkoušejte vyrábět doma Některé věci se dají vyrobit jednoduše i doma, stačí Vám na to pár ingrediencí. Možná budete potřebovat trochu času a kreativity, ale rozhodně ušetříte nějaké peníze. Například mýdlové ořechy jsou skvělým pomocníkem při praní oblečení. Místo různých parfémů se dají použít různé přírodní oleje.  Jedlá soda V obchodě ji koupíte za pár korun a má obrovské využití v domácnosti, drogerii i péči o náš zevnějšek. Dají se z ní vyrábět pasty na zuby, jedlá soda má neskutečný bělící efekt na Vaše zuby. Skvěle také odstraňuje téměř všechny typy skvrn. Soda má velkou schopnost dezodorizace neutralizuje pachy. Je také skvělý pomocník při pečení.   Existují ovšem i místa, kde se dnes ještě bez chemie neobejdeme. Mezi ně patří například bazénová chemie. Je to jedno z mála míst, kde se její využití doporučuje, naopak její nevyužívání může být nebezpečné pro Vaše zdraví.   Jaké triky na menší použití chemikálií používáte Vy? Článek JAK SNÍŽIT VYUŽITÍ CHEMIE V DOMÁCNOSTI se nejdříve objevil na Nebelvír.

projít na článek

10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie

Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.

projít na článek

Včelí vosk v domácnosti – mnohostranné využití a přínos pro zdraví a životní prostředí

Včelí vosk, známý především jako klíčový materiál ve výrobě kvalitních svíček, skrývá v sobě mnohem více, než by se na první pohled zdálo. Tento přírodní produkt nabízí rozmanité využití v domácnosti, v kosmetice a dokonce i v rámci udržitelného životního

projít na článek

Jak snížit náklady na energie a ušetřit peníze: 7 způsobů, jak snížit své účty

Snižování energetických nákladů v domácnosti může přinést velké úspory. Není nutné investovat do drahých vylepšení. Existuje mnoho snadno aplikovatelných způsobů, jak ušetřit na účtech za energii. V tomto článku se podíváme na 7 z nich. Představíme si, ja

projít na článek

Optimální využití úložného prostoru

Kapacita ohřívače šálků S se optimálním způsobem hodí k použití v domácnosti a poskytuje dle volby místo pro 8 šálků na espresso (Ø 57 mm), 6 šálků na kávu (Ø 66 mm) nebo 4 šálky na cappuccino (Ø 90 mm).

projít na článek

Optimální využití úložného prostoru.

Kapacita ohřívače šálků S se optimálním způsobem hodí k použití v domácnosti a poskytuje dle volby místo pro 8 šálků na espresso (Ø 57 mm), 6 šálků na kávu (Ø 66 mm) nebo 4 šálky na cappuccino (Ø 90 mm).

projít na článek