Jak vybrat základní hokejové vybavení?

Hokej je u nás jedním z nejpopulárnějších zimních sportů, jemuž se věnují davy nadšených amatérů. Přestože v posledních letech počasí příliš této zálibě nepřeje, je stále dost možností, kde si hokej zahrát, protože v každém větším městě najdete krytou ledovou plochu. Chcete-li si hokej s přáteli dokonale vychutnat, nezapomeňte na kvalitní vybavení. Na co se zaměřit především? Brusle Základem pro lední hokej jsou samozřejmě brusle. Dají se pořídit už od několika set korun až po špičkové profesionální modely, které vyjdou třeba i na desítky tisíc korun. Pro rekreační hokej si jistě vystačíte i se základními modely. Vždy je důležité zvolit správnou velikost. Brusle mají být větší, než je tomu v případě klasické obuvi. Počítejte s tím, že se do nich obujete se silnějšími ponožkami, aby vám zbytečně nemrzla chodidla. Dobré je, pokud mají pohodlnou výstelku. Zcela zásadní pak je to, aby chodidla v obuvi pevně držela, jedině tak zabráníte případným zraněním, zejména potížím s kotníky. Kvalitní brusle poznáte i dle toho, že mají zpevněnou přední část, díky čemuž jsou lépe kryté prsty a nárty, neohrozí je pak ani tvrdší střely pukem. Hokejka Při volbě hokejky si kromě jiného všímejte její výšky vzhledem k parametrům vaší postavy. V zásadě platí, že by hokejka měla sahat pod nos v okamžiku, kdy ještě nestojíte na bruslích. Dále je nutné si rovněž uvědomit, na jakou stranu s ní budete hrát. Levorucí hráči mají obyčejně hokejku na pravou stranu a opačně. Záleží však na vašem zvyku a pocitu. Pokud jde o materiál, dnes už se běžně dává přednost umělohmotným materiálům před klasickým dřevem. Jsou pevnější, tím pádem mají i delší životnost. Kvalitní výbavu nabízí značka Bauer. Při ledním hokeji nikdy nepodceňujte kvalitní oblečení. Spodní funkční prádlo, pohodlné svrchní oblečení, případně i chrániče a helma – to vše by ve výbavě hokejisty, byť amatérského, nemělo chybět.

projít na článek

Jak vybrat pro prvňáčka základní školu

Vybrat základní školu pro vašeho malého prvňáčka může být důležité a celkově se to ještě velmi podceňuje. Máte-li to štěstí, že si můžete základní školu vybrat, máte štěstí. A můžete si vybrat.Stranou chvíli necháme maminky, které umisťují děti do Waldors

projít na článek

Jak na bundy?

Prošívané, zimní, přechodové, silné, slabé, vesty, kabáty… v našich klimatických podmínkách potřebuje bundu každý. Jak si však správně vybrat pro jaké roční období? Tento článek vám přiblíží základní kategorie bund a pomůže vám vybrat si tu správnou.

projít na článek

Katalog Vybavení šaten 2022

Vážení zákazníci, představujeme aktualizovaný katalog vybavení šaten pro rok 2022. Čtěte více Článek Katalog Vybavení šaten 2022 se nejdříve objevil na ŠATNÍ SKŘÍŇKY.

projít na článek

Aktualizovaný katalog vybavení šaten 2023

Vážení zákazníci, představujeme aktualizovaný katalog vybavení šaten pro rok 2023. Čtěte více Článek Aktualizovaný katalog vybavení šaten 2023 se nejdříve objevil na ŠATNÍ SKŘÍŇKY.

projít na článek

Originální fotbalové a hokejové šály na míru

Zamilovali jste si fotbal nebo hokej a rádi byste svou vášeň k těmto sportům ukázali světu? S našimi originálními fotbalovými a hokejovými šály na míru to můžete udělat jedinečným způsobem. Naše šály jsou navrhovány tak, aby vyhovovaly vašim představám a

projít na článek