Čokoládová poleva patří mezi nejoblíbenější ingredience při výrobě dezertů a sladkostí. Pokud chcete své výrobky obohatit o zajímavé tvary a dekorace, můžete využít silikonové formy. Tyto formy jsou snadno dostupné a umožňují vám vytvářet nejrůznější tvary a vzory. V následujícím článku se dozvíte, jaké jsou nejlepší způsoby využití silikonových forem při výrobě čokoládové polevy. Výběr správné formy Nejdůležitějším krokem při využití silikonových forem je výběr správné formy. Existují formy různých velikostí a tvarů, takže si můžete vybrat tu, která bude nejvhodnější pro vaše potřeby. Pokud chcete vytvořit menší čokoládové ozdoby, zvolte menší formy. Naopak pro větší dezerty použijte větší formy. Můžete si vybrat také z různých tvarů jako jsou hvězdy, srdce, květiny a další. Příprava formy Před použitím silikonové formy je důležité ji připravit. Nejprve ji důkladně omyjte vodou a osušte. Poté formu lehce potřete rostlinným olejem, aby se čokoláda snadno uvolnila. Je důležité, aby olej byl rovnoměrně rozetřen po celé formě, aby se čokoláda nezasekla v některých místech. Příprava čokolády Pro výrobu čokoládové polevy můžete použít čokoládu na vaření, čokoládové lupínky nebo čokoládovou polevu. Rozpusťte čokoládu v horké vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, dejte pozor, aby se čokoláda nespálila. Rozpuštěnou čokoládu nechte trochu vychladnout, aby se stala hustší. Naplňování formy Teď už můžete začít naplňovat formu čokoládou. Použijte lžíci nebo stěrkou a rovnoměrně rozetřete čokoládu po celé formě. Pokud chcete vytvořit vícevrstvou polevu, nechte první vrstvu ztuhnout a poté přidejte druhou vrstvu. Pokud chcete do čokolády přidat další ingredience, jako jsou oříšky nebo sušené ovoce, přidejte je do formy před naplněním čokoládou. Uvolnění čokolády z formy Po naplnění formy nechte čokoládu ztuhnout. Doba tuhnutí závisí na velikosti a tloušťce čokolády. Obvykle trvá asi 30 minut až 1 hodinu. Poté opatrně otočte formu a vyklepejte čokoládu na prkénko nebo talířek. Pokud se vám čokoláda nechce uvolnit, jemně formu ohřejte vodou a pokusit se to znovu. Dekorace Po uvolnění čokolády z formy můžete přistoupit k dekoraci. Použijte barevnou polevu, cukrářské ozdoby nebo jiné ingredience, které vám přijdou vhod. Nechte své fantazii volný průběh a vytvořte zajímavé a chutné dezerty. Závěr Silikonové formy jsou skvělým pomocníkem při výrobě čokoládových ozdob a dezertů. Pokud postupujete podle našich rad, určitě se vám podaří vytvořit nádherné a chutné dezerty, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i oko.
Článek Dělník ve výrobě Kvasiny se nejdříve objevil na DU-MI.CZ.
projít na článekČlánek Dělník/ce Operátor/ka ve výrobě Liberec se nejdříve objevil na DU-MI.CZ.
projít na článekV sortimentu značky STALOC najdou řemeslníci například lepidla, maziva, čističe, tmely, ochranné prostředky proti korozi, odmašťovací prostředky a nejrůznější typy těsnění. Podívejme se tedy, co společnost Schachermayer řemeslníkům nabízí. PEVNOSTNÍ LEP
Okouzlující korálky sparklyBEADS o průměru 6 a 8mm s dírkou 1 nebo 1.8mmExkluzivní korálky sparklyBEADS o průměru 12, 14, 16 a 20mm s dírkou 3mm, určené pro obruče, viskozové, voskované nebo silikonové šňůrky, řetízky, apod.Precizní přívěsky s rhodiovaným
projít na článekNejedná se o nový pojem, lze se s ním setkávat již řadu let. V principu se jedná o:>>> vyrobit teplo,>>> toto teplo následně využít pro výrobu elektrické energie,>>> teplo výstupní a tím přebytečné následně využít pro další účel