Jak vzniká ego?

Jiří Vacek Ego vytváří ztotožnění s tělem. Proto jediný způsob, jak rozpustit ego, je rozpustit přesvědčení, že jsme tělem. Dokud tak neučiníme a nepřestaneme se ztotožňovat s tělem, ego nelze rozpustit, protože není ničím jiným, než ztotožněním vědomí, kterým jsme, s tělem, kterým nejsme. Pokud se považujeme za tělo, pak i jóga prováděná s tímto ztotožněním s tělem, je neúčinná, protože udržuje ego a dokonce je povyšuje na zbožné ego, které zaslouží ocenění. Připisovat vědomí, které je živým Duchem, tělu, které je nevědomou hmotou, je skutečně dědičným hříchem, ve kterém žije drtivá většina lidstva. Toto ztotožnění, které povyšuje tělo na něco, čím není, je příčinou jak veškeré nesvobody, tak i nevědomosti i utrpení, které obojí přináší. Přesvědčení „já jsem tělem“, vytváří z božského Ducha, který je svobodný a věčně blažený, nesvobodného a nešťastného otroka těla, který se marně snaží vysvobodit z jeho požadavků.

projít na článek

Daňové přiznání - kdy Vám vznikne daňový přeplatek?

Daňového přiznání musíte podat v roce 2017 do pondělí 3. dubna. V jakých případech vzniká nárok na daňový přeplatek? 1. Práce jen po část roku Nejčastěji přeplatek vzniká při neuplatnění zákl...

projít na článek

ITCL ŠKODA AUTO vzniká pomocí BIM nástrojů

Projekt a vizualizace Inovačního a tréninkového centra logistiky

projít na článek

Ekzém ve vlasech

Atopický ekzém je chronický svědivý zánět kůže. Vzniká na dědičném základě a pacienti obvykle mívají laboratorně zvýšené IgE protilátky.

projít na článek

Změna u plátců DPH od 01.01.2016

Od 1. 1. 2016 vzniká plátcům DPH nová povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení, a to výhradně elektronickou formou. Kdy je nutné učinit první podání a jakým způsobem jej můžete odeslat?

projít na článek

Mikroregion Porta Bohemica

Krušné hory opouštíme, abychom na žádost Václava odjezdový den věnovali okolí Velkých Žernovic a Českému středohoří. Předtím ještě za jedeme k bunkru v Radešíně, kde vzniká muzeum starých časů.

projít na článek