Jak získat uznání od šéfa?

Pracujete-li v týmu, kdy úvodní i konečné slovo má šéf, je logické, že s ním chcete být zadobře. Ať už se jedná o velkou skupinu lidí, která svého nadřízeného vídá jen o výročním zasedání, anebo o malou partu, kde jsou vztahy nastaveny téměř na kamarádské bázi a jste v kontaktu každý den, shodneme se na tom, že být zadobře se svým šéfem je nadevše. Proč se vám to vyplatí? ·         Postaví se za vás! Ať se stane cokoli, víte, že v něm máte oporu a že vás vezme pod svá ochranná křídla. ·         Můžete se od něj mnoho naučit. Lídr je zpravidla zkušený ve svém oboru a je nezbytné snažit se od něj pochytit veškeré možné know-how, které se vám bude v budoucnu hodit. ·         Díky němu získáte dobré kontakty. Každý vedoucí ví, že je nezbytné mít dobré vztahy napříč celou společností, ve které pracujete. Díky této filosofii a jeho kontaktům si můžete rozšiřovat svou síť kontaktů, která se vám bude vždy hodit. Lehko se poví, těžší je tomu dostát. Je řeč o tom, jak získat šéfovu náklonnost. Samozřejmě není namístě nic jako podlézání a pochlebování – nejenže to není fair play, navíc to váš šéf jistotě brzy odhalí a pokud má srdce na pravém místě, nebude mu to vůbec příjemné. Zvolte elegantnější cestu, která je tou správnou. Držte se následujících kroků: ·         Buďte jeho pravou rukou! Je potřeba zařídit nějakou otravnou administrativu, která mu komplikuje práci? Chopte se toho! Potřebuje asistenci při nějaké významné akci nebo prezentaci? Jděte s ním. Objevil se nějaký urgentní pracovní úkol, který je potřeba neprodleně vyřešit? Zdržte se v práci o chvíli déle a pomozte mu! ·         Ptejte se! Každého nadřízeného vždy potěší, když má nadšené diváky pro své příběhy a pracovní historky. Zajímejte se o detaily, ptejte se na jednání nebo různé projekty, kterých je součástí – co bude moci a bude chtít, vám jistě s radostí poví. ·         Svěřte se! Nebojte se přiznat, že vám v práci něco nejde. Mluvte s ním o sobě, buďte sebekritičtí a nebojte se také pochválit. Ukážete tím, že máte dobrou sebereflexi a že dokážete být i ve vztahu sami k sobě objektivní. Článek Jak získat uznání od šéfa? se nejdříve objevil na Elementa.

projít na článek

Modernizované zařízení pro sledování výkonu obráběcího stroje získává celosvětové uznání

Modernizované zařízení pro sledování výkonu obráběcího stroje získává celosvětové uznání. Po uvedení na trh v listopadu 2009 společností Renishaw měl systém QC20-W ballbar s lineárním snímačem vybavený bezdrátovou technologií Bluetooth® značný dopad na te

projít na článek

Smlouvy okruhů F1: Jak dlouho je uvidíme?

Vzhledem k tomu, že až třetina příjmů formule 1 pochází z poplatků za pořádání závodů, je pro Stefana Domenicaliho, šéfa F1, klíčové zajistit kalendář. Do kdy mají stávající okruhy smlouvy?

projít na článek

Příběh Fotoeshop

Možná to někoho překvapí, ale pro Fotoeshop rok 2022 je jubilejní, slaví totiž 10 let od svého založení. Proto jsme se zeptali našeho zakladatele, šéfa, kapitána, duši a prostě skvělého člověka Davida Lechnera, proč začal podnikat a jak mu to jde.

projít na článek

Bořeňská čarodějnice (Novinky 3.C)

Artem Kosheliuk a Sebastian Janda se nedávno účastnili městského kola recitační soutěže, kde získali čestné uznání za své vynikající vystoupení. Gratulujeme k úspěchu a pyšníme se, že naši třídu takto reprezentovali!

projít na článek

Dětská bohoslužba s Janem Lucemburským a Eliškou Přemyslovnou

Únorová dětská mše svatá měla v pravdě královskou atmosféru. Do vysokomýtského chrámu se po sedmi stech letech vrátil král Jan Lucemburský (wiki) a jeho choť Eliška Přemyslovna (wiki). Poselství o povzbuzení a uznání a rovnosti mezi lidmi Během úvodní pís

projít na článek