Jaké výhody přináší lyofilizace neboli sušení mrazem?

V současné době se do popředí zájmu dostaly dva termíny, a to dehydrované a lyofilizované, přičemž spousta lidí si je zaměňuje, ačkoliv se nejedná o totéž. Mezi těmito procesy existují významné rozdíly, na které se zaměříme v následujících řádcích. Věděli jste o tom, že existují i psí dobroty sušené mrazem? Zachovávají si všechny potřebné živiny, a proto se doporučují mnohem více než běžné pamlsky pro psy. Lyofilizace je úspěšná metoda konzervace potravin Pro konzervaci potravin je nezbytné odstranit vlhkost, která je v nich obsažena. Pokud se tak nestane, mikroorganismy (například bakterie) se budou dále množit, což povede k rozkladu potravin, růstu plísní a jejich nepoživatelnosti. Pro tento účel se používají dva postupy, a to dehydratace a lyofilizace. Jaký je rozdíl mezi dehydratací a lyofilizací? Pokud chcete zakoupit vskutku zdravé pamlsky pro zvířata, potom byste měli vědět, jaký je rozdíl mezi dehydratací a lyofilizací. Dehydratace se používá po staletí a potraviny se při ní vysušují nebo udí cirkulací horkého a suchého vzduchu. Vlhký vzduch se poté vysuší, aby se z potravin dále odstranila veškerá zbývající voda. Teplota sušení je nastavena tak vysoko, aby se z potravin odstranila voda, ale zároveň aby se neuvařily. Lyofilizace je poměrně moderní proces, kterým vznikají sušené pamlsky. Potraviny se umístí na velké stojany do vakuové komory, kde se teplota sníží pod bod mrazu, a poté se pomalu zvyšuje. Voda v potravinách se mění z pevného skupenství na plyn, čímž se zachová struktura potravin a jejich důležité živiny. Maso sušené mrazempotom má v sobě zachováno všechno potřebné. Při dehydrataci se odstraní přibližně 90 až 95 % vlhkosti, kdežto při lyofilizaci zhruba 98 až 99 %. Sušené maso tak má mnohem nižší obsah vlhkosti, a tím pádem je zajištěna jeho delší trvanlivost. Lyofilizované potraviny lze skladovat dlouho Pokud zakoupíte barf pamlsky do zásoby, nemusíte se bát, že byste je museli vyhazovat, protože vydrží skutečně dlouhou dobu. Většina dehydratovaných výrobků, jako jsou sušené ovoce a zelenina, má trvanlivost přibližně 15 až 20 let. Mrazem sušené ovoce, zelenina, dobroty pro psy a další mají průměrnou trvanlivost 25 až 30 let. Lyofilizace zachovává nutriční hodnoty čerstvého výrobku a jeho čerstvou chuť a barvu. Mrazem sušené pamlsky jsou tedy pro psy zdravé. Jestliže vás zajímá barf strava, podívejte se do e-shopu LyoPro.

projít na článek

SvětAndroida.cz // Fotky Google nově podporují formát Ultra HDR. Jaké výhody přináší?

Fotky Google dostanou nový formát Ultra HDR Ten umí vykreslit 10bitové HDR snímky Mimo to je ale kompatibilní také s formátem JPEG Formát Ultra HDR byl představen již v květnu společně s druhou betou Androidu 14. Plná verze nového operačního systému se ne

projít na článek

Co by měl každý vědět o prodeji bez realitky? Zvažte výhody a nevýhody

Důležitá otázka hned na začátku Vašeho rozhodování zdali prodat bez realitky nebo s realitkou.  Obě možnosti mají své výhody a nevýhody. Jaké jsou plusy prodeje bez realitky? Neplatíte provizi RK Hlavní výhoda a zároveň nejčastější důvod proč se lidé r

projít na článek

Vazníková nebo klasická střecha? Výhody a nevýhody

Dáváte přednost modernímu příhradovému vazníku, nebo raději vsadíte na klasickou konstrukci? To je velmi častá a těžká otázka pro každého, kdo se chystá stavět nebo kompletně rekonstruovat střechu. Vysvětlíme vám, jaké jsou výhody obou řešení. Před stavbo

projít na článek

Jaké výhody přináší elektrické infračervené vytápění

Dalo by se s úspěchem říci, že v současné době zažívají elektrické infrazářiče svou renesanci. Moderní elektrické infračervené vytápění je stále oblíbenější nejen v klasických bytových domech, ale také v kancelářích a jiných prostorách. Elektrický infr

projít na článek

Usušme si krásu

Sušené rostliny nám slouží k dekoracibytu nebo domu. Některých sušené rostlinky nám můžou domov provonět. Je mnoho dalších způsobů, jak s rostlinkami nakládat. Není to jen sběr a způsoby sušení, ale také například lisování, barvení nebo odbarvování. Exist

projít na článek