Jaké země by měli navštívit milovníci horských túr

Jsou země, které jsou protkané horskými túrami, a jsou tak rájem pro turisty. Těchto zemí je poměrně hodně, některé jsou kousek od nás a jiné máme trochu vzdálenější, pokud máte rádi turistiku, můžete začít vybírat, kde strávíte vaši dovolenou. Mallorka Mallorka je známá coby dovolenkové letovisko s přeplněnými plážemi ale má i druhou tvář. Severní část ostrova ale tvoří necelých 90 kilometrů dlouhé vápencové pohoří Serra de Tramantana. Tohle pohoří bylo nedávno zařazeno na seznam památek UNESCO. V tomto pohoří je spousta desítek kilometrů stezek, které vedou z údolí až na vrcholky. Ale nebojte se, nejedná se o takové obry jako v Alpách. V tomto pohoří také najdete docela velké množství horských chat, hotelů a penzionů. Španělsko Krásné Španělsko je také preferováno především skrz krásné pláže, ale můžete si zde užít i krásné horské túry. Nebojte se, nejde o vysokohorskou turistiku. Vypravit se můžete třeba na pouť Santiago de Compostela k hrobu svatého Jakuba. V okolí je navíc další stovka kilometrů pěších tras, které také stojí za projití. Výhodou je, že Španělsko máme poměrně nedaleko a během hlavních tras je spousta ubytoven jak obecních, soukromých tak i církevních, kde najdete sprchu, postel a můžete si koupit i snídani. Island Island je zemí s nespoutanou a divokou přírodou, která je opravdu řídce obydlená. Jedná se o nenáročný trek, který vám oživí ledovce a sopky. Celý ostrov stojí za zhlédnutí, nejoblíbenější je však jižní cíp ostrova kde najdete jak hory, tak hluboká údolí a také jsou zde přívětivější klimatické podmínky než ve zbytku ostrova. Můžete se tu také vykoupat ve vyvěrajících horkých pramenech či si užít gejzíry horké vody. Spát je nejjednodušší ve stanech, či využít turistické chaty s nouzovým ubytováním. Počítejte však spíše s tím stanem. Terén není těžký, zvládne jej průměrný turista. Článek Jaké země by měli navštívit milovníci horských túr se nejdříve objevil na Bicon.

  • Web: Bicon
  • Aktualizace: 17.8.2024
projít na článek

Světový pohár horských kol ve fotografii

Ve dnech 19. až 21. 5. 2017 se ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě konal, již tradičně závod Světového pohár horských kol. Dění na trati a atmosféru fandících diváků ve svých fotografiích zachytil Petr Jansa.

projít na článek

STŘEDEČNÍ POHÁR HORSKÝCH KOL

Už po devatenácté se letos uskuteční Středeční pohár horských kol Apache Bike4u Cup, který tradičně uzavře cyklistickou sezónu v Podkrkonoší. Kalendář seriálu čítá 7 závodů, které se pojedou v Jestřebích horách a okolí. Prohlédněte si fotogalerii P. Jan

projít na článek

Poznejte krásy naší země

Každý z nás si v sobě cestou životem neseme i část naší země. Proto bychom měli věnovat více času jejímu objevování. Obzvláště v dnešní době instagramu plného fotek z cest po různých zemích se může zdát cestování po domově nezajímavé. Na člověka dopadá po

projít na článek

Sezonu závodů na horských kolech opět odstartuje Primavera

Domácí sezonu závodů na horských kolech odstartuje tuto sobotu opět Primavera Bike na tratích 60 a 30 km v Hrušovanech nad Jevišovkou. Primavera je vypsána pro registrované i neregistrované jezdce a jezdkyně.

projít na článek

Milovníci rybářství a rybáři pozor! Je tu pro Vás ráj rybářských potřeb!

Jste vášnivými rybáři a chytání ryb zkrátka naplňuje je Vašim koníčkem po řadu let? Nevíte, kde nakoupit ty správné, kvalitní Článek Milovníci rybářství a rybáři pozor! Je tu pro Vás ráj rybářských potřeb! se nejdříve objevil na Bebeo.

projít na článek