Jakou varnou desku vybrat do nové kuchyně?

Při výběru spotřebičů do Vaší kuchyně stojíte také nejspíš před rozhodnutím, jaký typ varné desky zvolit. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých typů a která je pro Vás ta pravá? Na našem trhu si můžeme vybrat z několika typů varných desek. Nabízí se desky plynové, elektrické, sklokeramické a indukční. Jako u všeho platí, že nelze jednoznačně určit nejvhodnější variantu. Důležité nejspíše budou rozdíly v ceně, dostupnost daného zdroje energie, údržba a v neposlední řadě také bezpečnost. Tradičním řešením v českých domácnostech byly dlouho plynové varné desky. Jejich hlavní výhodou je nízká pořizovací cena a možnost rychlé regulace ohřevu pokrmů. Pro domácnost je jistě také výhodou, že není zapotřebí speciálního, nebo vysoce kvalitního nádobí. Pro jiné typy varných desek je vždy potřeba téměř dokonale rovného povrchu dna nádoby. Důvodem, proč si plynovou desku nepořídit potom může být nutnost plynové přípojky, která již není samozřejmostí, nižší energetická efektivnost a údržba plotýnek, jejichž čištění se nám může rychle zprotivit. Další cenově dostupnou variantou jsou také elektrické varné desky s litinovými plotýnkami. Jejich princip závisí na přeměně elektrické energie na tepelnou. U tohoto typu řešení však vzniká velké zbytkové teplo a jak topné spirály korodují, vaření se prodražuje. Sklokeramická varná deska pracuje na podobném principu, zato však nabízí mnohem vyšší energetickou efektivnost. Kombinací kvalitního povrchu, infra záření a možností elektronického řízení se toto řešení stalo v českých domácnostech velice oblíbeným. Musíme však zvážit křehkost sklokeramického materiálu a navíc stále spotřebováváme vysoké množství elektrické energie. Zato u indukčních desek nás energetická náročnost trápit nebude. Efektivita se zde pohybuje kolem 90 % a příjemným specifikem je i způsob přenosu tepla, který zde probíhá pouze magneticky mezi varnou deskou a nádobím. Nehrozí tedy, že bychom se spálili o rozehřátou desku, protože deska hřeje pouze při přiložení magneticky vodivého nádobí. To s sebou bohužel nese nutnost dokoupení patřičného kuchyňského vybavení. Pořizovací cena indukčních desek se rovněž pohybuje o něco výše, než u ostatních řešení. Při výběru varné desky do Vaší kuchyně pečlivě zvažte všechny možnosti a vytvořte rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou. Vždy je potřeba zvážit potřeby konkrétního prostoru, proto je vhodné se před investicí poradit s odborníkem.

projít na článek

Pracovní deska Smart Kitchen je nově vylěpšena indukční elektrifikací

Skupina PORCELANOSA zintenzivňuje svůj výzkum a do své digitální kuchyně začlenila skrytý duální technologický systém. Nově tak bude díky kuchyňské desce Smart Kitchen od společnosti Gamadecor možné vařit a současně používat bezdrátové spotřebiče na stejn

projít na článek

PSH ohlašují novou desku a zanedlouho první klip!

Ačkoliv by se to již mohlo zdát, tak PSH patřičně dávají najevo, že ještě nepatří do starého železa. Před pár dny totiž skrze svůj BIGGBOSS youtube kanál avizovali nový klip se Strapem vpodobě traileru, který by měl být první věcí zjejich nového alba. Fan

projít na článek

NOVÁ KUCHYŇ NENÍ JEN O HEZČÍM KABÁTKU

https://youtu.be/uCgCrRSgDuE Stejně jako mnoho z vás jsme sami přemýšleli o nové kuchyni. Jak se říká, že kovářova kobyla chodí bosa, tak i když jsme kuchyní navrhli a vyrobili mnoho, rozhodnutí jsme dlouho odkládali. Nakonec jsem moc ráda, že jsme se r

projít na článek

Nové vzorníky materiálů najdete nyní v našem studiu!

Absolvovali jsme školení, které bylo věnované uvedení nových dekorů a materiálů společnosti Kronospan. Díky tomu Vám můžeme nabídnout nábytek, kuchyně a obkladové desky v nejmodernějším vzhledu. Přijďte se podívat do našeho studia!

projít na článek

8 DŮVODŮ, PROČ JE NEREZ SKVĚLOU VOLBOU NA KUCHYŇSKOU DESKU

Výběr materiálu na pracovní desku je vždy zásadní. Pomáhá vytvářet celkový estetický dojem kuchyně a zároveň musí splňovat individuální nároky na užitné vlastnosti. V tomto článku se dočtete, proč by právě deska z nerezu mohla být tím správným řešením pro

projít na článek