Po tisíce let lidé profitují z benefitů ve formě energie, mentální čistoty a léčivých schopností kvalitního čaje. V dnešní hyper – aktivní době plné rychlosti a stresu potřebujeme čaj možná více než kdykoli jindy předtím. Horký nápoj nás přinutí zpomalit, přinese nám vítané a zdravé osvěžení. Čaj pomáhá duševní bystrosti, stimuluje kreativitu, zrychluje metabolismus a je plný přírodních – zdraví prospěšných antioxidantů. Dobře připravený čaj chutná skvěle a je výbornou zdravou alternativou ke kávě a alkoholickým nápojům.
Kakegawa v prefektuře Shizuoka, Japonsko, je místem, kde se spojuje tradice s inovací v pěstování a zpracování čaje. Díky unikátním metodám jako je chagusaba a hlubokému napařování lístků se zdejší čaje vyznačují výjimečnou kvalitou a chutí. Tyto čaje, zn
V současné době se termín single origin stává stále více populárním ve světě nápojů, ať už se jedná o čaje, kávy, vína nebo dokonce čokolády. Tento trend, který klade důraz na jedinečnost a původ produktu, nabývá na významu také v oblasti čajů, přičemž
Japonské čaje jsou proslulé svou kvalitou a jedinečnou chutí, ale mezi všemi regiony vyniká oblast Uji. Tato oblast, ležící v prefektuře Kjóto, se může pochlubit bohatou historií, která sahá až do 12. století. Ideální klimatické a geografické podmínky Uji
Kamairicha je jedinečný druh japonského zeleného čaje, který se vyznačuje svou specifickou metodou sušení v pánvi. Tento tradiční postup dává čaji jeho charakteristickou jemně praženou chuť a ořechový nádech. Pochází zpravidla z horských oblastí Kyushu, k
Pití čaje a jeho terapeutické podávání bylo a je součástí tradičních východních medicín, zejména čínské, korejské a japonské Zelené čaje jsou z mého pohledu velice silným terapeutickým prostředkem. Existují výzkumy, kde polyfenoly, EGCG a epikatechiny v č
projít na článek