Jarní San Choy Bao : Lukáš Vegricht

San Choy Bao můžete servírovat jako předkrm, ale taky jako lehký oběd nebo večeři. Moje verze je z brasírovaných kuřecích stehen a jarní zeleniny. San Choy Bao je skvělé jídlo, o které se můžete podělit s ostatními, jednoduše ho naservírujte do středu stolu s ledovým salátem po straně a každý si může podle libosti sám nabrat a zabalit směs do listu. A co mám na tomto jídle nejraději – určitě je to příjemná přetrvávající chuť v ústech když dojíte. Dále balanc sladké chuti čínského cukru k slané chuti sojových omáček s kořením a aromatickými surovinámi, obzvlášť vyniká chuť sušené kůry z mandarinky. Také mě na tomto jídle baví, že ho můžete jíst rukama a přitom sdílet skvělé čerstvé jídlo s ostatníma. Čínského žlutý kamenný cukr a sušenou kůru z mandarinky můžete koupit v tržnici Sapa. Kůru si také můžete sami usušit. Brasírované kuře 4 kuřecí stehna, farma Loužná 1 jarní cibulka 8 asijských šalotek 20 g zázvoru 4 stroužky česneku 5 g sušené kůry z mandarinky 1 lžička sečuánského pepře 10 g čínského žlutého kamenného cukru 1 čínská skořice (kassia) 1 badyán 100 ml rýžového vína Shao Xing 3 lžíce tmavé čínské sójové omáčky 1 lžíce světlé čínské sójové omáčky 1 l vody Arašídový olej Sůl Troubu předehřejte na 110 °C. Kuře osolte a opečte po obou stranách v malém množství oleje. V čistém hrnci nebo pekáčku orestujte nakrájenou šalotku, zázvor, česnek, jarní cibulku a koření. Když je základ velmi aromatický, přilijte rýžové víno a nechte mírně odvařit. Přidejte vodu, sójové omáčky, cukr, kůru z mandarinky a přiveďte k varu, krátce povařte, než se cukr rozpustí. Přidejte kuřecí stehna a opět přiveďte k varu, zakryjte poklicí a vložte do trouby. Pozvolna, asi 45 minut až hodinu, brasírujte do měkka. Vyjměte z trouby a nechte maso ve vývaru vychladnout. Maso vyjměte a vývar přeceďte. Stáhněte přebytečný tuk a vývar zredukujte na půlku obsahu. Maso oddělte od kosti a nakrájejte na menší kousky. San Choy Bao (4 porce) 10 g zázvoru 2 stroužky česneku 4 kořeny koriandru 1 čili paprička (Bird's eye) 1 jarní cibulka 80 g chřestu 80 g baby karotky 80 g sójových klíčků 80 g hráškových lusků 1 hlávka ledového salátu Arašídový olej Sůl a pepř podle chuti Ledový salát překrojte na polovinu, oddělte košťál a listy od sebe opatrně oddělte. Na drobno nakrájejte česnek, zázvor, kořeny koriandru, čili papričku a bílou část jarní cibulky a vše zprudka orestujte. Přidejte nakrájenou zeleninu a zprudka orestujte, mírně osolte a opepřete, přidejte 100 ml vývaru a mírně zredukujte. Přidejte maso z kuřete, krátce povařte a nakonec přidejte na tenké plátky krájenou zelenou část jarní cibulky a promíchejte. Směs naservírujte na talíř s ledovým salátem po straně, nebo vytvořte individuální porce. Ozdobte lístky koriandru, čili a pažitkou. Ozdoba Lístky koriandru Dlouhá čili paprička Pažitka [caption id="attachment_1363" align="aligncenter" width="451"] Lukáš Vegricht[/caption]

projít na článek

JARNÍ PRÁZDNINY

Připomínáme všem našim malým a hlavně velkým kamarádům, že 14.2. 18.2.2022 jsou i v MC Lidičky JARNÍ PRÁZDNINY. V provozu je pouze Miniškolka Lidičkové. The post JARNÍ PRÁZDNINY first appeared on Mateřské centrum Lidičky.

projít na článek

Poslední jarní dýchánek

Zdravím srdečně!S blížícím se létem Vás zvu na poslední jarní dýchánek do naší galerie,bude ve čtvrtek 18. června 2020 od 14. hodiny.Galerie HF /Vinohradská 156, Praha 3 – […] The post Poslední jarní dýchánek first appeared on Helena Fejková Prague - modn

projít na článek

Lukáš Kvapil absolvoval Merzouga Rally

Lukáš Kvapil, motocyklista týmu KM Racing a člen Dukly Praha splnil svá předsevzetí, úspěšně absolvoval závod dakarské série Merzouga Rally a kvalifikoval se tak na Rallye Dakar 2017. Podmínkou pořadatele bylo, aby Lukáš absolvoval marockou rally v PRO ka

projít na článek

Jarní Stockholm (březen-květen 2019)

Poznejte krásy švédského jara Jaro ve Stockholmu Vychutnejte si procházku rozkvetlým Stockholmem, společně zajdeme třeba na tradiční Semlu velikonoční bochánek plněný marcipánem, vyrazíme lodí na nedaleký Waxholm, navštívíme skanzen a načerpáme jarní ene

projít na článek