Játrová omáčka je velmi chutná a k tomu má ještě mnoho vitamínů a minerálních látek. Největší význam má díky vitamínu B12.
Ble, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří k tradičním českým pokrmům vztahujícím se k našemu dětstv
projít na článekPepřová omáčka dodává připravenému masu typickou ostřejší chuť a zajímavé aroma. Vyzkoušejte tedy některý z nabízených receptů.
projít na článekOmáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích
projít na článekPod spojením rajská omáčka si určitě každý z nás představí úplně něco jiného. Někdo si hned vybaví tu červenou omáčku ze školní jídelny, které se leckdy jen rajská omáčka říkalo, někdo si připomene tu úžasnou voňavou rajskou od babičky. Představy jsou růz
projít na článekMálokterá italská omáčka je tak slavná jako ta boloňská, chcete-li, jako omáčka bolognese. Klasicky se podává a nejlépe také chutná s čerstvými těstovinami tagliatelle, případně s tortellinami. Se špagetami ji v Boloni nikdy nejedli, tento zvyk se stal po
projít na článek