Jeden dům, který vypadá jako dva! Dům se dvěma štíty zastupuje kvalitní architekturu uprostřed sídliště

Uprostřed panelových domů v plzeňské čtvrti Lochotín zůstala zachována jedna řada starších domů, a právě zde prošel rekonstrukcí rodinný dům, z něhož vznikl architektonicky zajímavý objekt. Návrh rekonstrukce od ateliéru PRO-STORY se přizpůsobil potřebám mladé rodiny.  Architekti zvolili tradiční tvar sedlové střechy, a to hned dvakrát. Výsledkem je dům s dvěma štíty s velkorysým interiérem, který pracuje s různými výškovými úrovněmi dřevěnými mezipatry a otevřením do krovu. „Snažili jsme se do domu přivést co nejvíce světla, ale zároveň zachovat soukromí, k čemuž pomáhají i dřevěné lamely přes okna v nově přistavěném štítu,“ říkají architekti. V přízemí najdeme dětský pokoj, obývací pokoj, kuchyni s jídelní částí a koupelnu. V patře je oddělená čítárna, ložnice s druhým dětským pokojem a zajímavá koupelna. Interiér je obložen dřevem a má retro nádech.   Z venku se dva pomyslně propojené domy se od sebe liší především fasádou. Kombinace dřevěného obložení a žuly působí tradičně, a přitom obsahuje současné trendy. „Členění fasády a šambrány do ulice jsou zachovány, fasáda s omítkou je sjednocena do bílé barvy. Okna nově pojatá jsou nedělená, dřevěná, fixní, nebo otvíravá. Nově přidaný štít do dvora má dřevěnou fasádu z impregnovaných latí stejně jako nová přístavba zádveří, která nahradila původní přístavek,“ dodávají architekti. [https://www.tvbydleni.cz/clanek/starsi-rodinny-dum-na-vesnici-se-promenil-v-prijemne-moderni-misto-k-zivotu/] [https://www.tvbydleni.cz/clanek/moderni-rodinny-dum-polanka-provokuje-svou-cernou-fasadou-do-vesnickeho-prostredi-ale-skvele-zapadl/] [https://www.tvbydleni.cz/video/rodinny-dum-u-lesa-kombinuje-tradice-i-moderni-design/]

projít na článek

UHK štít 1.0

Obličejové ochranné štíty s certifikátem CE vyrábíme ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové. Stránka UHK štít 1.0 byla publikována na Aplastic.

projít na článek

Rodinný dům V Hoře

Na kraj obce jsme navrhli do příkrého svahu dům a stodolu s nesymetrickými štíty a výsledek se do svahu hodí skvěle.

projít na článek

Jak vypadá tchajwanská romantika

Zajímá Vás, jak vypadá tchajwanská romantika? Jsou tchajwanští středoškoláci odvážnější nebo se ještě mají od těch českých hodně co učit? The post Jak vypadá tchajwanská romantika first appeared on ZEMĚ DRAKA.

projít na článek

Límeček pánské košile - jak poznat kvalitní pánskou košili

Kvalitní pánská košile se pozná podle tvaru a životnosti límečku. Vysouvací výztuže límečků pánských košilí prodlužují životnost košil. Pánská košile s výztužemi límečku vypadá stále skvěle. Límeček s kosticemi tvoří nad uzlem kravaty pevnou klenbu.

projít na článek

Chrliče Svatovítské katedrály a jejich tajemství

I když jsem byla fotografovat architekturu, několik „gargolů“, neboli chrličů, jsem vybrala do alba, protože při troše fantazie v nich můžete vidět trochu psí krve.  Pod čarou přidán dovětek, který vás donutí k zamyšlení, jestli náhodou chrliče...........

projít na článek