Jedlý obal na potraviny

 Studentský tým EDGGY z University of Hohenheim ve Stuttgartu vyvinul jedlé obaly vyrobené z vaječných skořápek a dalších rostlinných surovin. Jednoduše se rozpouštějí v horké vodě a lze je konzumovat jako další protein. Za tento udržitelný a inovativní nápad obdrželo pět studentů cenu za nejinovativnější nápad a finanční odměnu ve výši 1 200 EUR v soutěži EIT Food Reuse2Repack Challenge. Po zaschnutí vypadá sáček o velikosti cca 4 x 2 centimetry jako normální plast. Stačí ale jen trocha horké vody, během několika sekund se obal rozpustí Více  

projít na článek

Soběstačná vesnice

 To, co se zdálo být utopií, bude zakrátko realitou. V Holandsku vzniká soběstačná obec ReGen-Village, která bude mít z vlastních zdrojů energii (FV a bioplyn) ale i potraviny a vodu. Na futuristickém projektu spolupracuje americký architekt James E

projít na článek

Legenda o kávě

Podle jedné z legend kávu neobjevili lidé, ale kozy. Bylo to v Etiopii kolem roku 850…Jako každý večer si mniši jednoho kláštera příjemně povídali, když zpozorovali, že jejich kozy nespí, ale jsou nápadně čilé a veselé. Zjistili, že kozy jedly neznámé bob

projít na článek

Agrovoltaické projekty

 Bádensko-Württemberský ministr pro potraviny, venkov a ochranu spotřebitelů Peter Hauk otevřel výzkumné zařízení s unikátní koncepcí v závodě LVWO v Heuchlingenu. Agri-PV s ovocem a bobulovinami představuje chytré řešení; šetří cenný prostor, ale z

projít na článek

Tetrapack z obnovitelných surovin

Tetra Rex® bio je první obal výlučně z obnovitelných surovin. Jedná se o plast založený na cukrové třtině a papírový karton. Brazilský chemický závod Braskem vyrábí materiál pro firmu Tetra Pack. Bio obaly Tetra Rex jsou k dostání ve všech velikostech o

projít na článek

MINI - VAL

Univerzální těsnění ze 100%-ního čistého PTFE Použitelné pro vzduch, vodu, plyn, páru, kyslík, chemikálie, kyseliny. Hlavní přednosti: - 100%-ní PTFE - TÜV certifikace EN 751/3 - TÜV certifikace pro kyslík a páru EN 1797-1 - trvalá plasticita - odolné v

projít na článek