JGPT v Irsku

Dne 9. 9. 2017 krátce po půlnoci se vydalo 45 studentů Jazykového gymnázia Pavla Tigrida na cestu k druhému největšímu z Britských ostrovů, který se pyšní přívlastkem zelený či smaragdový, tedy k Irsku. Po celodenní zastávce v Londýně, po přesunu přes Anglii a Wales jsme trajektem zdolali rozbouřené Irské moře a konečně mohli vstoupit na území Irska, respektive Irské republiky. Program zájezdu nabídl směsici historicky významných pamětihodností a přírodních krás této země.

projít na článek

Nejvtipnější německý text? Letos z JGPT!

Na podzim proběhl už 5. ročník Opavské soutěže vtipné němčiny. Úkolem bylo, co možná nejnápaditěji, okomentovat kreslené vtipy – samozřejmě v němčině. Jak to dopadlo?

projít na článek

Anglicky o předsudcích a stereotypech

„A Different Tomorrow“ – tak zněl název besedy, které se v pondělí 11. 6. účastnili studenti JGPT a během níž v angličtině diskutovali s mladými dobrovolníky z Německa, Turecka, Španělska a Portugalska o tématu společenských předsudků a stereotypů.

projít na článek

Příměstský tábor s francouzštinou

JGPT organizuje svůj první příměstský tábor s francouzštinou! Čeká Tě sport, zábava a hry i nenáročná výuka francouzštiny, kterou zvládne každý! Víc se dozvíš zde!

projít na článek

Acis a Galatea v Irsku

Acis a Galatea: barokní opera s loutkami Soubor Collegium Marianum na podzim 2023 provedl operu Acis a Galatea ve spolupráci s divadelní společností Buchty a loutky hned čtyřikrát. Podívejte se na krátký sestřih z představení uveden

projít na článek

Turistkami ve vlastní zemi

Milí žáci, drazí profesoři, naše milovaná frankofonní veřejnosti, my čtyři hrdé zástupkyně JGPT, dvě žákyně z 4. E, reprezentantka z 3. A a paní profesorka Gracová, jsme se v pondělí 15. dubna i přes lákavou vyhlídku volného dne účastnily celorepublikovéh

projít na článek