Kalendář pro vinaře - březen

Březen, za kamna vlezem - říká pranostika. Co se ale děje ve vinici? Co pro ni můžeme udělat v tomto období? V březnu bývá natolik teplo, že obvykle končí období vegetačního klidu a révové keře se probouzejí k životu. První ukázkou aktivity je počátek proudění mízy, které se navenek projevuje tím, že ze všech řezných ran vytéká tekutina. Tato fenofáze se označuje jako slzení.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - listopad

Jak si na vinici počínat v listopadu, ptáme se odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - říjen

Jak si počínat v říjnu, abychom měli co nejlepší sklizeň, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - červen

Jak si počínat na vinici v červnu, abychom měli co nejlepší úrodu, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - květen

Jak si počínat na vinici v květnu, abychom měli co nejlepší úrodu, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - červenec

Jak si počínat v červenci, abychom měli co nejlepší úrodu vinné révy, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek