Kapie

Kapie je nepálivá paprika vyššího vzrůstu, plod má pevnější stěny, které při konzervaci neměknou tak jako u ostatních paprik. Plody jsou napřed zelené, postupem času zčervenají. Paprika roční patří mezi náročnější zeleninu. Substrát pro pěstování by měl byt kombinací hlíny ze zahrady a koupeného, na živiny bohatého, substrátu. Semena namočíme na pár hodin do vlažné vody a vyséváme asi 1 cm hluboko. Nutno umístit na radiátor a zalévat vlažnou vodou. Pro zabezpečení dostatečné vlhkosti zakryjeme fólií. Později můžeme truhlíky se sazenicemi z radiátoru odstranit. Sazenice můžeme přesazovat ven až po 15 květnu, předtím je můžeme v květináčcích otužovat. Během nasazování květů a zrání paprik je důležité přihnojování. U paprik se mohou objevovat různí škůdci jako mšice a svilušky. Pokud se tak stane, je nutné chemicky zasáhnout.

projít na článek

Masové špízy zvepřové krkovičky se zeleninou pravá letní pochoutka

Masové špízy z vepřové krkovičky se zeleninou jsou pravou pochoutkou, která rozvoní váš gril a potěší všechny vaše hosty. Šťavnaté kousky krkovičky doplněné o barevnou směs čerstvé zeleniny vytvoří dokonalou harmonii chutí a barev na vašem talíři. Tyto šp

projít na článek

Náš Aperitivo Moment Cinzano, lososovo-okurkové carpaccio aparmezánové košíčky

Letos poprvé jsem se rozhodla zapojit do soutěže Aperitivo moment v rámci Aperol Spritz food blog roku. Úkol zněl jasně, vytvořit příspěvek na téma předkrm a vyfotit ho společně s drinkem na bázi Aperolu, Crodina, Campari či Cinzana. Já se rozhodla vybrat

projít na článek