Kapr s bylinkovou krustou

V jednoduchosti je nejen krása a genialita ale i princip pro přípravu ryby, v tomto případě kapra. Stačí rozpálit troubu, promíchat máslo s bylinkami a strouhankou, osolit porce, pokrýt bylinkovou drobenkou a svižně upéct. A samozřejmě pak si užít šťavnatou delikatesu z našich vod. V podstatě jsem už celý recept popsal, ale přece jen bude lepší, když to vezmu trochu podrobněji. Na 4 porce potřebujete: 600 kapřích filetů, 70 g strouhanky, 50 g másla, stroužek česneku, sůl, směs bylinek (natě petržele, celeru, libečku, bazalky, tymiánu), případně trochu bílého pepře Máslo nechte v pokojové teplotě změknout. Bylinky pečlivě nasekejte a stroužek česneku prolisujte nebo utřete se solí. Vše pak promíchejte s máslem a následně zapracujte do bylinkového másla i strouhanku. Záleží na vás zda dáte více másla a budoucí krusta bude mít konzistenci měkkého těsta nebo přidáte strouhanku a vznikne vám v podstatě slaná bylinková drobenka. Filety z kapra nakrájejte na porce, popřípadě prořezejte drobné kostičky ve hřbetní a ocasní části hustými řezy tak, abyste je nemuseli při konzumaci vybírat. MRKNĚTE NA VIDEO KAPR BEZ KOSTÍ. Rybu osolte a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů. Na vrchní stranu porcí pak rozdělte připravenou bylinkovou pastu či drobenku a na povrchu ryby ji rozmačkejte. Takto upravenou rybu vkládejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 7 – 10 minut (podle velikosti porcí) a už ve vypnuté troubě nechte ještě 5 minut dojít. Na povrchu má být bylinková strouhanka lehce opečená ale ne spálená a ryba samotná má být šťavnatá. (na pečicím papíře by neměla být vypečená šťáva z ryby ale trošku vypečeného másla. Samozřejmě, že stejným způsobem můžete připravit i jiné druhy ryb. Na candáta , porcovaného na podkovy, jsem dal do másla víc česneku a dominantně celerovou nať a malinko drceného kmínu. Pro filet z lína jsem zase máslo přivoněl muškátovým květem, kurkumou a mletým koriandrem. Prostě bylinková krusta může mít různé vůně a to nejen na rybím mase. The post Kapr s bylinkovou krustou appeared first on Blog kuchaře Petra Stupky.

projít na článek

Na obrazovkách TV Relax v pořadu Vaříme!

Zítra (sobota 30.10.2021 v 15:25) vás v novém pořadu televize Relax Vaříme! naučím připravit čtyřchodovou hostinu: Podávat se budou: sýrové roládky jako předkrm lehká krémová zeleninová polévka hlavní chod v podobě candáta s bylinkovou krustou s podzimním

projít na článek

Recept na cheesecake

Cheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.

projít na článek

Kapr pečený na víně a cibuli

Startují nám výlovy rybníků, tak proč si neudělat malou generálku na Vánoce s novým receptem. Pokud chcete zkusit připravit letošního vánočního kapra trochu jinak, vyzkoušejte ho pečeného na víně a cibuli. Suroviny: 4 porce kapra 200 ml suchého bílého vín

projít na článek

Závody-vyhodnocení

Děkujeme sponzorům: město Veselí n.Luž, Rybářské potřeby u Vendulky, květinka p.Lenc, FreeFish-výrobce boilies, řeznictví p.Hlaváček, Štěch elektro, Vesco mlýny, DDM Veselí n.Luž, Profi RD Žíšov. V sobotu 29. dubna se na malé pískovně konaly dětské zá

projít na článek

Café Imperial Zdeněk Pohlreich

Společně s přítelkyní jsme fanoušky Zdeňka Pohlreicha a jeho televizní show, proto pro nás byla návštěva restaurace, kde je Zdeněk šéfkuchařem, nevyhnutelnou povinností. Již nějakou dobu jsme návštěvu odkládali, ale když se blížily narozeniny mé drahé pol

projít na článek