Karlův běh 2017

Sněhové podmínky jsou letošní zimu výborné a tak nic nebránilo tomu, aby se Karlův běh na Božím Daru letos uskutečnil v plánovaném termínu. Meteorologové slibovali na sobotu pěkné slunečné počasí, což se jim bohužel nevydařilo. Mlha, která zalila vrcholky Krušných hor, ale naštěstí nebyla tak hustá a tak nízko, aby znepříjemnila samotný závod. Viditelnost byla tedy poměrně dobrá. To pravé horské slunečné počasí ale opět na pořadu dne nebylo. Závod nejen pro lyžaře ale také pro fatbikery Karlův běh je závodem předně lyžařským, ale organizátoři akce také letos připravili 22km trasu i pro fatbikery. Kdo nevlastní svůj stroj s tlustými pneumatikami, mohl si vypůjčit kolo od partnerů akce. Příjezd na start závodu napovídal, že to tentokrát bude pěkná makačka. Sníh byl měkký a i tlusté gumy s ním měly problém. Ještě několik prvním metrů po startu bylo kolo na sněhu hůře ovladatelné. Podklad ale po několika ujetých metrech změnil svůj charakter, a tak mohl vypuknout závod se vším všudy. Předjíždění, taktizování v háku i pokus o nástup např. ve sjezdu. Sněhový podklad přeci jen více rozevře nůžky mezi technicky zdatnějšími jezdci a těmi opatrnějšími. Paradoxně ale ti co se nebojí a po zasněžené běžkařské trase to pustili naplno, měli větší jistotu, že je nerozhodí sem tam nějaká nerovnost na sněhu a sjezd ustojí v pedálech svého kola. Každý se ale musel mít na pozoru, aby nedošlo k nepříjemnému kontaktů s některým z lyžařů, kterých zde bylo pochopitelně požehnaně. Fyzicky nenáročná trasa V první části závodu vedla trasa závodu lesem převážně po úsecích, které byly mírně nakloněné směrem nahoru i dolů a tak nechyběla prověrka fyzické zdatnosti již takto brzy na začátku sezony. Boží Dar se nachází prakticky již na hřebenu Krušných hor a tak prudká stoupání dnes na pořadu dne nebyla. Celá trasa vedla pouze na běžeckých trasách v okolí Božího Daru. Po fyzické stránce to tedy žádný masakr nebyl. Hravá pasáž kolem Božídarského Špičáku Zábavnější část přišla v druhé polovině závodu, kdy se trasa začala stáčet opět kolem Božídarského Špičáku zpět do města. Krátké výjezdy i sjezdy, uzavřené zatáčky, kdy pravá v krátkém časovém sledu střídala levou a technické sjezdy v rychlém tempu. Toto vše muselo potěšit každého závodníka. Příjezd na otevřený prostor, kde před necelou hodinou závod startoval, napovídal, že do cíle je to opravdu již jen pár desítek metrů. Ještě ale pěkně výživných pár desítek metrů. Sníh měkký, rozšlapaný a rozježděný. Kolo se na něm stalo prakticky neovladatelným a lehké stoupání v cílovém koridoru dalo ještě pěkně zabrat. Až na místo startu a cíle v Božím Daru byla ale trasa pěkně připravená. Rychlé tempo tak bylo atraktivní pro řadu diváků a fanoušků především z řad projíždějících lyžařů, kteří ale museli být mnohdy překvapeni, koho to na svých běžkařských toulkách potkávají. Článek Karlův běh 2017 se nejdříve objevil na Bike4you.cz.

projít na článek

Zahájení školního roku 2017/2018 a organizace výuky na počátku školního roku

Školní rok 2017/2018 bude zahájen v pondělí 4. 9. 2017 v 8.00 hod. V pondělí 4. 9. 2017 výuka proběhne 1. a 2. vyučovací hodinu, v úterý 5. 9. 2017 výuka proběhne dle rozvrhu od 1. do 4. vyučovací hodiny včetně. Obědy se budou vydávat od 5. 9. 2017.

projít na článek

SETKÁNÍ VČELAŘSKÝCH KROUŽKŮ - ROJENÍ 2017

Ve dnech 30. červnce - 3. srpna 2017 proběhne letošní celostátní setkání kroužků včelařské mládeže ROJENÍ 2017. VČELÍ STRÁŽ ho bude organizovat v rekreačním zařízení v obci Lubenec.

projít na článek

Sobota 21.1.2017

Velice se omlouváme všem našim klientům, ale v sobotu 21.1.2017 bude z technických důvodů zavřeno. Děkujeme za pochopení.

projít na článek

PF 2017

Samé barevné dny, jasnou mysl, zdravý úsudek, čisté srdce a vnímavé tělo Vám přeje do roku 2017 Zdenka s Oldou Hanyšovi #blok

projít na článek

Slavnostní předávání diplomů MBA a LL.M. Říjen 2017

Dne 21. října 2017 proběhlo v aule vzdělávacího institutu slavnostní předávání diplomů úspěšným absolventům oborů MBA a LL.M. Prohlédněte si fotogalerii. The post Slavnostní předávání diplomů MBA a LL.M. Říjen 2017 appeared first on Veřejnosprávní vzdělá

projít na článek