Kašovitá strava po kolonoskopii

Kolonoskopie je metoda, s jejíž pomocí se tlusté střevo vyšetřuje zevnitř. Lékař pronikne přístrojem zvaným kolonoskop (asi 1 cm silná ohebná hadička) přes konečník do tlustého střeva, přičemž je možné vyšetřit dále i část tenkého střeva, podle potřeby. Název kolonoskopie pochází z latiny a znamená prohlížení tlustého střeva. Pokud se vyšetřuje pouze konečník, jedná se o vyšetření s názvem rektoskopie.

projít na článek

Kašovitá jídla - recepty

Hlavní smysl kašovité stravy je ten, že se strava po běžné přípravě přivede do takové konzistence, aby se dala vzhledem ke zdravotnímu stavu pozřít, jde tedy o takzvanou mletou stravu.

projít na článek

Tekutá strava

Tekutá strava je taková strava, která se skládá z kapalných potravin s hladkou konzistencí. Obsahuje mléko, mléčné koktejly, zmrzlinu, pudinky, krémové polévky, ovoce s vlákninou, hladké vařené obiloviny, jako je kaše, dále máslo a med. Rovněž do ní patří

projít na článek

Dělená strava

The post Dělená strava first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Zdravá strava

Zdravá strava zaručuje silný organismus odolný proti nemocem, bystrou, jasnou mysl, pevné zdraví, mladistvé stáří neboli prodloužené období tvůrčího života a schopnost pracovat. Neracionální strava má za následek slabý organismus snadno podléhající nemoce

projít na článek

Makrobiotická strava

Makrobiotická strava je způsob stravování, který je znám již několik tisíc let. V moderní době dochází ke stále většímu odklonu člověka od přírody, což má za následek stále častější výskyt nejen známých chorob, ale i chorob a chorobných stavů, se kterými

projít na článek