Kdo vyhnal zlato nad 2.000 USD - momentum tradeři, hedgové fondy nebo centrální banky?

Zatímco retailová poptávka po zlatě je v celé Evropě na bodě nula, cena zlata si z toho nic nedělá. Zcela nenápadně a za velmi nízkých obchodních objemů během svátku Díkůvzdání si zlato postupně proobchodovalo cestu skrze psychologickou hladinu 2.000 USD za unci a dokázalo se nad ní udržet i začátkem tohoto týdne a dokonce atakovat nedávné historické vrcholy.

projít na článek

Hedgové fond ztrácejí zájem o zlato, stříbro nechávají úplně stranou (týdenní zpráva)

Poslední COT report na trhu se zlatem a stříbrem k datu 31.10.12023 přinesl další pohled dovnitř struktury trhu. Zdá se, že minimálně u zlata se hedgové fondy rozdělily na dvě kategorie. První z nich navýšila dlouhé (LONG) pozice o více než 17tis. na celk

projít na článek

Hedgeové fondy sázejí na zlato

Hedgeové fondy sázejí na zlato, chaos na rozvojových trzích podle nich zvýší poptávku po drahých kovech.

projít na článek

Centrální banky skoupily nejvíce zlata za poslední půlstoletí

Horší vyhlídky globální ekonomiky způsobily loni zvýšenou poptávku po zlatě. Centrální banky ho nakoupily nejvíce za poslední půlstoletí, uvedla Světová rada pro zlato.

projít na článek

Nakupujte zlato! Radí stratégové UBS

Rada stratégů největší švýcarské banky UBS je prostá: Nakupujte zlato. Americká centrální banka (Fed) zrovna nespěchá se zvyšováním úrokových sazeb, žlutému kovu by se tak mělo dařit dobře.

projít na článek

Centrální banky stále poptávají zlato. Inspirace jde z Východu

Navzdory překvapivému výsledku hlasování amerických voličů zůstává dlouhodobý zájem o zlato stejný. Ekonomické problémy napříč světem i nekonvenční měnové politiky budou poptávku po fyzickém zlatu dál podporovat.

projít na článek