Když si nevíte rady

Máte rádi, když vám někdo radí? Asi jak kdy, protože bez některých rad se neobejdete, ale některé vám mohou doslova lézt na nervy. Někdy vyhledáváme rady na internetu a doufáme, že rady budou správné. Pokud jde o radu, jak vyčistit skvrny od jídla na oblečení vašich dětí, nebo jak pěstovat v truhlíku na balkóně jahody, nebude to nijak zásadní problém, pokud rada nevyjde. Jenže co když potřebujete poradit s něčím, co je natolik důležité, že špatná rada vás může dostat před soud nebo bude mít za důsledek vaši finanční ztrátu? Necháte si také radit anonymně a budete spoléhat na znalost někoho úplně neznámého? Jedna z takových situací může nastat, pokud jste členem Výboru Společenství vlastníků bytových jednotek a potřebujete rady např. ohledně neplatičů záloh. Jako člen výboru se musíte chovat tzv. s péčí řádného hospodáře, takže ignorovat, že někdo neplatí pravidelné měsíční splátky, to vás mohou ostat ní členové Společenství rychle nařknout, že se řádně o chod domu nestaráte. A přitom stačí se poradit s odborníky, jako je třeba Homepartner, kteří vám dají skutečně kvalifikované rady pro SVJ. U každého z nás nastanou chvíle, kdy si nevíme rady a záleží na důležitosti problému, za kým si dojdeme pro radu a pomoc. Mohou to být rodiče a prarodiče, mohou to být kamarádi, může to být internet. Jde-li ale o závažné problémy, které vyplývají z našich povinností vůči státu nebo i vůči Společenství vlastníků bytových jednotek, neváhejte a obraťte se ihned na profesionály, kteří se vyznají v zákonech a dají vám kvalifikované odpovědi, díky kterým se vyhnete soudním sporům nebo díky kterým soud vyhrajete. Dát na rady, které najdete na internetu, nebo které vám dá kamarád, který není kvalifikovaný, to je cesta do pekel, která se vám může skutečně nevyplatit. Hledat radu není nic špatného, jen hledejte rady u skutečných odborníků. Článek Když si nevíte rady se nejdříve objevil na Okosy.

  • Web: Okosy
  • Aktualizace: 19.6.2024
projít na článek

Materiály

Nevíte si rady, který materiál bude pro Vás ten nejlepší? Více...

projít na článek

Dárkové poukázky

Pokud si nevíte rady s výběrem dárků pro Vaše blízké, tak chceme připomenout

projít na článek

Nevíte si rady s prodejem?

Nabídnout někomu svou nemovitost, když ji chceme prodat, je naprostá samozřejmost. Většinou tuto záležitost lidé realizují pomocí inzercí, neboť to je nejefektivnější možnost, jak cokoliv nabídnout. Lidé se mohou online podívat na objekt, který dáváme do

projít na článek

Dark Street II 600W

Tento základní set obsahuje tyto komponenty: 1x Dark Street II 120x120x180 1X Předřadník ELT Arce 600W 1x SuperPlant 600W HPS 1x Kompletní Hobby stínidlo set Pokud si nevíte rady nebo chcete s něčím poradit, napište nám!

projít na článek

Dark Street II 250W

Tento základní set obsahuje tyto komponenty: 1x Dark Street II 60x60x150 1x Předřadník ELT Arce 250W 1x Philips sont pia 250W 1x Kompletní Hobby stínidlo set Pokud si nevíte rady nebo chcete s něčím poradit, napište nám!

projít na článek