#KebaBurger

Co je KebaBurger? Co je slowfood burger? Kde to můžu zjistit? Fanouškům na FB i svým přátelům dlužím vysvětlení. TADY TO VŠECHNO JE! :) Co NENÍ #KebaBurger? #KebaBurger není kebab. Opravdu ne. Jde o spojení slov Keba (to jsem já) a Burger (to je burger). #KebaBurger není restaurace. #KebaBurger nemá vlastní provozovnu, nehledejte ji :) Co JE #KebaBurger? #KebaBurger je „projekt“. #KebaBurger je slowfood burger. #KebaBurger bude připravovat své slowfood burgery na různých společenských akcích, v hostujících restauracích a všude tam, kam se vetře, nebo kde si ho objednají. Kontakty a veškeré potřebné informace o akcích jsou na FB: Facebook #KebaBurger  Primární myšlenkou je připravovat slowfood burgery (viz další odstavec). Sekundární myšlenkou je příprava burgerů netradičních. V #KebaBurgeru nikdy nenaleznete pohromadě „leďák“, eidam 30%, okurku, kečup a rajče v koupené housce z Makra s mletým masem z Tesca. #KebaBurger chce být méně tradiční – asijský burger s koriandrem a červeným kari? Burger s pečenými paprikami? Burger s modrým krabem? Ano, to je #KebaBurger. Co není/je slowfood burger? Slowfood burger je opakem fastfood burgeru. Neznamená to ovšem, že na svůj burger budete čekat hodinu:) Významem spojení slowfood burger je myšleno, že k burgeru je přistupováno s něhou, péčí a respektem. Pro slowfood burger jsou polotovary pasé. Bulky? Brioškové, plné másla, mléka, vajec. Třikrát kynuté a pečené tím samým člověkem, který Vám griluje maso. Maso? Kebou vybrané u řezníka, plná kontrola nad obsahem a poměrem. Další ingredience? Sýr si vyrábět nebudu a cibuli také pěstovat nehodlám, natož chovat kravičky :) Výběru každé ingredience je ovšem věnována péče. Zjednodušeně by se dalo říci, že čím dražší ingredience, tím lépe. Co je cílem projektu #KebaBurger? Veškeré plusové „chechtáky, love, svině šustivý“ (čti „peníze“) jsou určeny k reinvestování. Z každého burgeru, který zpapáte, půjdou korunky do kasičky. Z kasičky se pořídí nový gril, konvektomat, recyklovatelné papírové krabičky s logem, nerezový stůl, potom další nerezový stůl, potom ještě větší a lepší gril a nakonec – wait for it – vlastní provozovna, která nemusí být striktně jen o burgerech. Jelikož jsem se rozhodl, že si v žádném případě na vlastní provozovnu, ani na vybavení nebudu půjčovat peníze a nemám bohatou, starou tetičku, zvolil jsem tento „samozpůsob“. Pro skeptiky Před 5ti lety jsem neuměl uvařit ani polívku a dal si cíl, že se stanu kuchařem. Později jsem stál jako zaměstnanec v kuchyních po boku šéfkuchařů, které jsem dříve znal jen z médií. Teď je tu nový cíl. Vyhlídky na úspěch jsou spíše nejisté, ale i cesta je cíl. A ta cesta mě baví. Těším se na Vás :)

projít na článek