Kino nebo divadlo?

Člověka čas od času popadne neovladatelná touha zajít někam do společnosti na nějakou zajímavou kulturní událost. Občas se ale stane, že jeden neví, kam jít, jelikož v dnešní době se okolo nás děje přehršel věcí. V jeden večer můžete jít do kina, do galerie, do divadla, do cirkusu, nebo na show s auty. Co tedy vybrat? Nejčastěji vzniká rozpor divadlo x kino. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto institucí? Podívejte se na následující seznam věcí, ve kterých je významný rozdíl a vyberte si sami! Při promítání nikomu nevadí, že chroupete popkorn a usrkáváte limonádu z kelímku. Proč? No je to proto, že s největší pravděpodobností i všichni ostatní upíjejí sladký nápoj a chroustají kukuřici. Na představení naopak není zdvořilé mít něco v ústech a během vystoupení jíst, nebo pít. Od toho je vždy přestávka, během které se stihnete najíst, napojit, odskočit si na toaletu a v klidu dojít zpět na své místo. Divadlo má na rozdíl od filmu energii. Snímek totiž vždy bude stejný, můžete si jej pouštět stále dokola a dokola a nic se ani v nejmenším nezmění. Vystoupení herců ale můžete sledovat desetkrát za sebou a uvidíte, že vždy bude něco jiného. Herci samotní budou jiní, budou mít jinou náladu, jiný účes, jinak znějící hlas. Mimo jiné, bude rozdílné i složení publika, a právě proto budou vznikat nové situace, které mohou být úsměvné, nebo naopak děsivé, či dokonce smutné. Nemáme už náhodou video záznamu dost? Denně na nás na všech možných místech blikají obrazovky plné zajímavých i odpadních snímků. Přestáváme mezi sebou jako lidé normálně komunikovat, a to není dobře. Pro osobní rozvoj jedince je tedy lepší zajít do divadla, kde se věci odehrávají v reálném čase, v reálném životě. Filmový střih je pro lidské vnímání naprosto nepřirozený a je dokázáno, že díky tomuto prvku, bez kterého se veliké bijáky neobejdou, ztrácíme pozornost a soustředění. Půjdete tedy radši na celovečerák, nebo zvolíte drama? Článek Kino nebo divadlo? se nejdříve objevil na Terranet.

projít na článek

ANKETA: Valentýnské kolektivní kino

Zámecké kolektivní kino ko.KINO je zpět! Jaký film si pustíme na valentýnském promítání 14. února od 19 hodin? To je jen na vás. Hlasujte v anketě níže. Načítání… Článek ANKETA: Valentýnské kolektivní kino se nejdříve objevil na Živý Zlín.

projít na článek

Kino 8.12.2023

Pozvánka do kina Sušice. Už tento pátek 8.prosince od 16.00 hodin jsou zváni všichni skauti z našeho střediska na promítání filmu Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu. Děti mohou vzít i své rodiče a sourozence. Promítání je zdarma. Kino je rezervova

projít na článek

Nedělní kino pro děti

Kinocaféé Kulturní dům Hanušovice zvou děti v nedělní 18.2.2024 v 16:00 hod. na promítání kina. Článek Nedělní kino pro děti se nejdříve objevil na ZŠ Hanušovice.

projít na článek

Divadlo Mír

Ostravské divadlo, které založil Albert Čuba. Aktuálně je známé díky svým komediím a především improvizační show Tři tygři, ve které

projít na článek

5 tipů kam za kulturou v Opavě

Plánujete výlet do Opavy a rádi byste jej spojili s kulturním zážitkem? Čtěte dál, máme pro vás tipy, kam při návštěvě slezské metropole vyrazit za kulturou. Slezské divadlo Opava Opavské divadlo je nejmenší dvousouborové divadlo v České republice.

projít na článek