Kino v obýváku

Pokud si dobře vybereme domácí kino, můžeme mít zážitek ze sledování děje na obrazovce i doma v obýváku. Domácí kino se potřebuje ke svému provozu kvalitní televizor nebo projektor s dostatečně velkou obrazovkou. Zvukové efekty, které nám nabídne, závisí na uspořádání reproduktorů a jejich kvalitě, popřípadě kvalitě a výkonu zesilovače. Abychom dosáhli co nejlepšího efektu, musíme vytvořit kružnici z obrazovky a reproduktorů, v jejímž středu se posadíme my, diváci.  Jaké jsou výhody domácího kina? ·         Můžeme se dívat z pohodlí domova, i vleže ·         V klidu bez rušení sáčků s popcornem ·         Můžeme se podívat, kolikrát chceme ·         Ušetříme peníze za lístek a za cestu ·         S dabingem nebo v originále ·         Lepší reprodukce mluveného slova a dialogů ·         Hlasité efekty díky samostatnému reproduktoru basů ·         Lze použít i k poslechu rádia a hudby z jiného zdroje Pokud se moc nevyznáme, je jednodušší koupit systém domácího kina v hotovém balení. Jeho součástí jsou reproduktory, kabely i zesilovač. Toto balení není přizpůsobeno k tomu, abychom je rozšiřovali o další nebo jiné reproduktory a nemusí být dostačující do větších a hlučnějších prostor. Výhodou je její nižší cena. Pokud si troufneme domácí kino sestavit sami, bude nás to stát více úsilí, času i peněz. Toto řešení je vhodné pro nadšence, kteří hledají co lepší kvalitu reprodukce s možností obměňovat jednotlivé komponenty. Je jedno, jestli koupíme hotový systém, nebo budeme sestavovat domácí kino sami, v každém případě bude mít lepší zvuk než je ten, co vychází přímo z našeho televizoru. Kvalita reproduktorů však může být různá. Výrobci, ve snaze udržet nízkou cenu, používají často levné reproduktory a výsledek nemusí být podle našich představ. Proč koupit domácí kino? I když budeme mít ten nejmodernější televizor se super obrazem,zvuk z jeho zabudovaných reproduktorů bude vždycky kazit dojem a celkový zážitek z filmu. Zabudované reproduktory mohou být velmi kvalitní, ale nikdy nám neumožní prožít prostorový zvuk, jaký poskytuje domácí kino. Článek Kino v obýváku se nejdříve objevil na Oafm.

  • Web: Oafm
  • Aktualizace: 4.10.2023
projít na článek

ANKETA: Valentýnské kolektivní kino

Zámecké kolektivní kino ko.KINO je zpět! Jaký film si pustíme na valentýnském promítání 14. února od 19 hodin? To je jen na vás. Hlasujte v anketě níže. Načítání… Článek ANKETA: Valentýnské kolektivní kino se nejdříve objevil na Živý Zlín.

projít na článek

Kino 8.12.2023

Pozvánka do kina Sušice. Už tento pátek 8.prosince od 16.00 hodin jsou zváni všichni skauti z našeho střediska na promítání filmu Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu. Děti mohou vzít i své rodiče a sourozence. Promítání je zdarma. Kino je rezervova

projít na článek

Nedělní kino pro děti

Kinocaféé Kulturní dům Hanušovice zvou děti v nedělní 18.2.2024 v 16:00 hod. na promítání kina. Článek Nedělní kino pro děti se nejdříve objevil na ZŠ Hanušovice.

projít na článek

Backsight (CZ)

13. prosince 2023 v 19 hod. Koncert.Místo konání: Společenské centrum - KINO

projít na článek