Klenot interiéru? Peršan!

Pokud si vybereme pro náš interiér kvalitní perský koberec, získáme originál, jehož cena léty stoupá. Je samozřejmě dražší, ale můžeme zvolit i „maličký klenot“. Vynaložená investice bude vhodně uložená! Jak na to?   Nákup jen u odborníků Když se rozhodneme „pozvednout“ interiér domu perským kobercem, vyrazíme nakupovat do specializovaného ověřeného kamenného obchodu. Tam je zaručeno, že nám poradí odborníci. Také si koberec prohlédneme „naživo“, v přirozeném i umělém světle. Volit můžeme z mnoha klasických i moderních vzorů. Není třeba se vždy obávat začlenění koberce klasického vzoru do moderně zařízených interiérů. Někdy tam velice dobře „zapadne“ a vypadá to moc hezky!   Do domu přijde kvalita Základem výroby perských koberců je od dávné minulosti používání vláken přírodních, vysoce kvalitních. A v tradici pokračují i dnešní výrobci. Používá se bavlna, ovčí vlna, vlna kašmírských koz, srst velbloudů, len, hedvábí, konopí a juta. Do podkladu (osnovy) se dává nejčastěji bavlna, která je dostatečně tvárným materiálem. Nomádi zavedli (také z nedostatku jiného materiálu) k tomuto účelu použití srsti svých velbloudů. Což se ukázalo také jako dobrá volba. Koberce té nejvyšší kvality produkují prý v Íránu. Jejich výrobci používají hlavně vlákna hedvábí a ovčí vlny. Kvalita koberců se posuzuje podle počtu uzlíků na metr čtvereční jejich plochy. Ty nejluxusnější jich mají cca 800 000!   Zajistíme kvalitní údržbu To, jak se o koberec postaráme, určuje dobu, po kterou bude náš domov zkrášlovat. Vysáváme ho pravidelně alespoň jednou za týden. Nepoužíváme při tom elektrický klepač a rotační kartáč! Může dojít k vytrhávání vláken a značnému poškození! Koberce z přírodní ovčí vlny díky lanolinu, který její vlákna obsahují, jen špatně sají tekutiny. Přesto při jejich polití tekutinu co nejrychleji tekutinu odstraníme, aby nevznikaly zbytečně skvrny. K údržbě používáme kvalitní přípravky určené na ovčí vlnu a větší zásahy necháváme raději odborníkům! Článek Klenot interiéru? Peršan! se nejdříve objevil na Anthe.

projít na článek

Dezinfekce interiéru vozidla ozonem s mikrobiocídní účinností

Nabízíme unikátní technologii pro ozonizaci interiéru vozidel. Čištění interiéru vozidel provádíme moderním generátorem ozónu, který má velmi silné antivirové a antibakteriální účinky a snadno a rychle si tak poradí s různými druhy bakterií a virů, včetně

projít na článek

Prohlídky interiérů 28.10.2023

28.10.2023 pořádáme již tradičně prohlídky interiérů zámku The post Prohlídky interiérů 28.10.2023 first appeared on Zámek Třebešice.

projít na článek

horský apartmán v podkroví

Pro developerský projekt apartmánového domu v Harrachově jsme navrhli možné podoby interiérů. Základem všech interiérů jsou luxusní dřevěné podlahy, bílé jednoduché obložkové dveře a tmavě šedá dřevohliníková okna a doplňky v měděných barvách. Jedním z ře

projít na článek

Nurumasáž

Urban legend klasika, kámošovi kámoše se to prej fakt stalo. Množství autentických detailů jako je odér sava, paraván s motivy bambusů atd. mi však napovídalo, že se to možná fakt někomu stalo. Za impuls tenhle trauma klenot konečně zpracovat dík XRXmag.

projít na článek

Nurumasáž Yellow Edition

Urban legend klasika, kámošovi kámoše se to prej fakt stalo. Množství autentických detailů jako je odér sava, paraván s motivy bambusů atd. mi však napovídalo, že se to možná fakt někomu stalo. Za impuls tenhle trauma klenot konečně zpracovat dík XRXmag.

projít na článek