Při zpracování prošel 5x čištěním, což zaručuje krásný kmín bez stonků nebo jiných příměsí. Plné aroma využijeme při přípravě omáček, vepřového masa, polévek a ryb. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................21 Kč Kořenka 80 ml - 38 g..................................................34 Kč Sáček (znovuuzavíratelný) 600 ml - 300 g.................124 Kč Kořenka 600 ml - 300 g............................................159 Kč Vámi zvolený typ balení výrobku napište, prosím, do poznámky při objednávce. Při zvolení 600 ml balení bude objednávka přepočítána a konečná cena objednávky potvrzena emailem. Děkujeme za pochopení! Anglický název: caraway Latinské jméno: Carum Carvi Používaná část rostliny: semena Chuť a vůně: kořeněné aroma lehce nahořklé Zeměpisný původ: severní Afrika, Evropa Použití: Kmín má v české kuchyni své neodmyslitelné místo, protože ho používáme již tisíce let. Kmín byl po dlouhá staletí jedním z mála koření běžně k dispozici, proto se používal a používá téměř všude. Na brambory, do polévek, k vepřovému masu, do omáček, do salátů, k drůbeži (kachna a husa), do luštěnin, do uzenin, do pomazánek, do pečiva, při výrobě sýrů, atd. Esenciální oleje obsažené v kmínu se používají i průmyslově na výrobu likérů, ústních vod, zubních past nebo žvýkaček. Přesto že se nejčastěji používají jako koření semena kmínu, jedlá je celá rostlina. Lokálně se používají i listy (např. do salátů) i kořen. Historie: Kmín je jedním z nejstarších koření. Víme, že byl používán ve starém Egyptě již 3000 let př. n. l., kmín byl nalezen v pyramidách jak v pokrmech zanechaných zemřelým, tak samotný, pro svoji údajnou kouzelnou moc. Byl používán ve starém Řecku i Římě jako jídlo i jako lék. Řecký lékař Dioscorides často doporučoval olej z kmínu na různé kožní potíže. Armáda římského císaře Julia Césara byla zásobována chlebem z kořene kmínu, a sám císař ho měl ve velké oblibě. Během středověku se kmín rozšířil po celé Evropě a začal se hojně používat do pečiva i do likérů.
Při zpracování prošel 5x čištěním, což zaručuje krásný kmín bez stonků nebo jiných příměsí. Plné aroma využijeme při přípravě omáček, vepřového masa, polévek a ryb. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.......................21 Kč Kořenka 80 ml -
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. B
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. B
Drcený kmín se přidává do polévek, omáček, k masům nebo do salátů. Výborně se hodí do světlých omáček nebo salátových zálivek, kde by celý kmín vadil. Také se přidává do domácího chleba a pečiva. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 35 g.............
Jemná směs bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je vhodná nejen na kuřecí maso, ale i do omáček nebo pomazánek. Složení: paprika, cibule, česnek, petržel, rajčata, zázvor, kmín. Balení: Sáček (znovu