Knihovna cestovatele – Můj soused je čaroděj

Přiznám se, že zas tak moc cestopisy nečtu. Tedy pokud autora neznám a nepatří mezi mé oblíbence. Což se rozhodně nedalo říct o Kateřině Mildnerové, o které jsem nikdy neslyšel. A ani název knihy mě ke čtení nelákal, když jsem ho v nabídce nakladatelství Jota uviděl.

projít na článek

Knihovna cestovatele – Ostrovy krásy, lásky a lidojedů (díl první)

Oceánie mě k cestování opravdu láká. Je to velmi zajímavý region, v mnohém mi přijde srovnatelný s mojí oblíbenou Afrikou. Ale mnohokrát jsem se do Oceánie nedostal. Většinou mé cesty skončí nejdále v Jihovýchodní Asii.

projít na článek

20 tipů na vtipné a originální dárky pro cestovatele

Jak vybrat originální, praktický nebo vtipný dárek pro cestovatele? V dnešním článku pro vás máme výběr těch nejlepších a nejzajímavějších možností. Zajisté mezi nimi najdete inspiraci, ať už máte jakýkoli rozpočet nebo nároky či požadavky. Nejlepší vychy

projít na článek

Knihovna cestovatele – Cuba Libre

Cestopis Cuba Libre se mi dostal náhodou do ruky přibližně půl roku po mém návratu z Kuby. Po počátečním listovaní jsem se začetl a cestopis mě začal bavit. Při čtení se mi začali vybavovat mé vlastní zážitky, které byly velmi podobné.

projít na článek

Knihovna cestovatele – Ostrovy krásy, lásky a lidojedů (díl druhý)

Doktor Miloslav Stingl je i přes svůj věk neuvěřitelně plodným autorem. Vždyť to není tak dávno, co jsem četl první díl knihy Ostrovy krásy, lásky a lidojedů. A teď již čtu pokračování. No není to úžasné?

projít na článek

Knihovna cestovatele – Na střeše Afriky

Dívám se na krásné malby na stropě etiopského kostela Debre Berhan Selassie v Gonderu. Tento kostel na kraji města je opravdu nádherný. Sám jsem ho několikrát navštívil. Vybavuji si jeho tvar, výzdobu i mnicha, který se o kostel staral. Akorát teď nejsem

projít na článek