V Čechách se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň (makovou, tvarohovou, ořechovou, marmeládovou a podobně). Tradiční české koláčky se používají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění anebo při významných událostech, jako je svatba. Svatební koláčky jsou většinou malé, s průměrem nepřesahujícím 8 cm, s jedním druhem náplně a posypané sladkou drobenkou či cukrem. Pečou se z kynutého těsta.
Naše děti mají většinou rády koláče suché jak cesta. Když nepočítám jejich oblíbený banánový chlebíček, který je oblíbený u nás všech doma, na většině koláčů se prostě neshodneme. ... Příspěvek RECEPT: Jahodový koláč s tvarohem a mákem pochází z Matky v n
projít na článekČerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká jahodová chuť, která se vám rozlije na patře. Umíte si představit lep
projít na článekReceptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh, což dělá koláč vláčným. Článek vám tedy přináší několik zajímavých
projít na článekListové těsto s tvarohem se tradičně připravuje na sladký způsob, ale lze jej doplnit dalšími ingrediencemi.
projít na článekChcete si připravit velice lahodný a křehký koláč bez veliké námahy a snažení? Pak si vyberte švédský koláč, zvládne ho i začátečník a nepotřebuje k tomu žádnou velkou pekařskou výbavu. Pokud jste již někdy něco pekli, pak vás asi příprava tohoto koláče h
projít na článek