Koupel na parazity

Trápí-li vaši kočku nebo psa parazité, zkuste níže uvedená antiparazitika. Šampón má pouze krátkodobou účinnost, může však obsahovat provitamín B5, který zlepšuje vzhled srsti a urychluje hojení ran a podráždění vyvolaných ektoparazity.

projít na článek

Jak vypadá veš a jak blecha

Veš a blecha se řadí mezi vnější parazity neboli ektoparazity. Trápit vás mohou u koček i psů a prevencí proti nim je správná hygiena.

projít na článek

Koupel v hypermanganu

V tomto článku přinášíme návod na to, jak bezpečně použít hypermangán při sedací koupeli.

projít na článek

Praziquantel na parazity v těle

Praziquantel, nebo také prazikvantel, je anthelmintikum ze skupiny chinolinových derivátů působící proti tasemnicím a motolicím. Vyrábí se jako léčivo pro humánní i veterinární použití. Je znám především jako lék volby proti schistosomóze.

projít na článek

Suchá koupel pro psy

Do základní péče o srst spadá její mytí a následné ošetření. Ideální je zvolit přírodní produkty anebo přípravky s přírodními extrakty. Ty jsou zárukou opravdu kvalitního a šetrného ošetření.

projít na článek

Vodoléčba

Vodoléčba je využívaná především v lázeňských městech, kde jsou hostům nabízeny různé druhy koupelí, van a podobně. Do vodoléčby se zahrnuje například perličková koupel, podvodní masáže, uhličité koupele a tak dále. Za zakladatele této metody je považován

projít na článek