Kovalam – příjemné překvapení Jižní Indie

Do Indie se vracím po více než 10 letech. Z první návštěvy mě zůstal pocit, že bylo zajímavé Indii navštívit, ale k další bezprostřední návštěvě mě to nelákalo. Takže teď se vracím na místo činu, ale do jiné oblasti - na samotný jih.

projít na článek

To snad musí být telepatie

Jak už vyplynulo z příspěvku o Kovalamu, byl jsem tuto zimu se podívat opětně do Indie. Cílem byla Jižní Indie, tedy přesněji její pobřeží od města Trivandrum až po Kochi, na otočku do Bangalore a pak rychle domů.

projít na článek

Thaipooya Mahotsavam Festival, Thrissur, Indie

Začátek roku je v jižní Indii časem festivalů. Pokud zde v tuto dobu cestujete, je velmi snadné na nějaký festival narazit. Jedním z nich je také festival Thaipooya Mahotsavam, který patří mezi známé festivaly ve státě Kerala v jižní Indii.

projít na článek

Sběr čaje – Munnar, Kerala, Indie

Několikrát jsem se v minulosti zamýšlel nad tím, jak se vlastně sbírá čaj. Až nyní, když jsem navštívil čajové plantáže v Munnaru v Jižní Indii, jsem tento proces poprvé viděl zblízka.

projít na článek

Nejlepší hotely na jižní Moravě

Víno, cykloturistika, malebná a kultivovaná krajina, ale taky kouty divoké přírody, roviny i pahorkatiny, dýchající historie, slunce, zpěv, tanec, pohostinnost – to vše je jižní Morava. Samotný termín jižní Morava je trochu matoucí. Obvykle se po tímto po

projít na článek

Překvapení

Film Překvapení je v po ř adí druhým filmem občanského sdružení Stéblo. Tak jako v prvním  úspěšném snímku P ř átelé i zde se podíleli na tvorb ě scéná ř e klienti Stébla. M ů žete se t ě šit na úsm ě vnou komedii a jak napovídá název budete p ř ek

projít na článek