Krása přenosných květin

Je velké množství krásných květin, které zdobí naše zahrady. Některé z nich se, ale řadí mezi přenosné. Můžete je tedy bez obav pěstovat po celé léto na zahradě. Na zimu je však musíte přemístit do bezmrazých místností nebo temperovaných skleníků. Velkou výhodou přenosných rostlin je, že jimi můžete ozdobit jakoukoli část zahrady. Hodí se na balkony i terasy a většina z nich je velmi dekorativních. V nádobách nemusíte pěstovat jen květiny, ale také okrasné a ovocné stromky v zakrslých variantách. Vyžadují přenosné rostliny zvláštní péči? Přes léto se jim věnujeme jako ostatním zahradním květinám. Občas je přihnojíme vhodným hnojivem a zaléváme podle druhu a potřeby rostliny. Na podzim, ale zálivku pomalu omezíme a rostliny začneme připravovat na období zimního odpočinku. Před příchodem prvních mrazíků přenosné rostliny umístíme do bezmrazé a světlé místnosti. Ideální teplota je kolem 15°C. Během období klidu v žádném případě nehnojíme a zálivku omezíme pouze na nutné minimum. S příchodem jara rostlinu ostříháme, začneme více zalévat a přihnojíme. Pomalu ji přivykáme na přímý sluneční svit. Mezi zástupce přenosných rostlin patří například Durman. Jedná se o polokeř s krásnými a velkými květy trubkovitého tvaru. Jde o velmi oblíbený a dekorativní druh s lidovým názvem Andělské trumpety. Oblíbenou přenosnou rostlinou je Vavřín vznešený – Bobkový list. Je nejen okrasný a užitečný, je také zdravý prospěšný. Jeho éterické oleje působí například proti otokům a bolestem hlavy. Zapěstovat si ho můžete i do tvaru stromku. Nesnáší mráz, před zimou je tedy také nutná ochrana. Ideální teplota pro přezimování vavřínu je kolem 10°C. Velmi vděčnou přenosnou květinou jsou Fuchsie. Fuchsií je nespočetné množství barev. Až do pozdního podzimu je můžete nechat venku. Přezimujte na chladném, ale světlém místě. Článek Krása přenosných květin se nejdříve objevil na Vcespd.

  • Web: Vcespd
  • Aktualizace: 1.2.2024
projít na článek

Krása napříč historií

Krása představuje pro člověka zásadní bod celé jeho existence a nepřestává o ni různými prostředky usilovat. Už stovky let po naprosté dokonalosti touží a neváhá pro ni podstoupit mnohé. Pojďte s námi na malou výpravu do jejích dějin.  Krása napříč Celý

projít na článek

Romantic Line lůžkoviny v sypkovině s reliéfem květin

Romantic Line lůžkoviny v sypkovině s reliéfem květin Představujeme Vám novou řadu péřových přikrývek a polštářů Romantic Line. Romantic Line je kvalitní a vzdušná kolekce s vysokým podílem prachového peří, které zaručuje lehkost, splývavost a výborné i

projít na článek

výtvarná soutěž Krása a zdraví ze zahrady

Dívky z 5. B se zúčastnily soutěže Krása a zdraví ze zahrady, kterou vyhlásil Český zahrádkářský svaz. Isabella Matoušková se umístila v kategorii B na krásném 2. místě a Veronika Sedláčková na 10. místě. Moc gratulujeme!

projít na článek

Křest knihy Jiná krása Davida Těšínského

The post Křest knihy Jiná krása Davida Těšínského appeared first on Leica Gallery Prague.

projít na článek

Opera vytahuje další trumf: úsporu energie

Testovací verze Opery přichází s dalším trumfem v podobě šetření baterie přenosných zařízení. Daří se jí tak mílovými kroky získávat náskok v technologickém závodu s konkurencí.

projít na článek