Krásná umístění našich francouzštinářů v krajské soutěži

Stejně jako v předešlých letech, i letos v březnu se reprezentanti jednotlivých škol utkali v krajském kole konverzační soutěže ve francouzském jazyce. Naši studenti měli už tradičně zastoupení ve všech čtyřech kategoriích. Skvěle si vedly studentky nižšího gymnázia.

projít na článek

Další úspěch našich germanistů. Tentokráte v krajské dramatické soutěži

Německá soutěž Dramawettbewerb se ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě tradičně koná každý rok na jaře a účastní se jí střední školy a gymnázia z celého Moravskoslezského kraje.

projít na článek

Concours de la chanson francophone – další úspěch našich francouzštinářů

Soutěž ve zpěvu frankofonních písní, kterou tradičně pořádá Alliance française Ostrava, se letos opět uskutečnila v příjemné atmosféře Klubu Parník. Jsme rádi, že i tato soutěž skončila pro naše gymnázium vynikajícím výsledkem!

projít na článek

Skvělý úspěch našich francouzštinářů v krajském kole konverzační soutěže

Podobně jako v loňském školním roce si studenti, kteří postoupili do krajského kola olympiády ve francouzské konverzaci, i letos odnesli z této soutěže vavříny. Máme dva vítěze: Adama Zonču z 2. E (kategorie A2) a Františka Beštu z 3. A (kategorie B1). Ka

projít na článek

Krajské kolo florbalové soutěže

Dne 27. 2. 2019 se tým Gymnázia Dačice vydal na krajské kolo ve florbalu do Sezimova Ústí.

projít na článek

Matematická olympiáda

V období od prosince do ledna proběhla tři kola matematické olympiády kategorie A - domácí, školní a krajské. Školní a krajské samozřejmě ve virtuální učebně.

projít na článek