Krasobruslařské závody nejsou jen o jedné jízdě

Většina z nás zná pojem volné jízdy, protože když se u nás v televizi krasobruslení objeví, většinou jde právě o volné jízdy a to pouze asi osmi nejlepších krasobruslařů světa či Evropy. Závod krasobruslařů, ať už je to závod v České republice dětí ve věku třeba dvanácti let či závod na mistrovství světa v krasobruslení, je složen ze dvou částí. Krátkého programu a volné jízdy. Ptáte se, jak takový závod vypadá a co všechno závody krasobruslení obnáší, kromě závodních jízd? • Přihláška Každý krasobruslař, který se účastní krasobruslařských závodů v rámci Českého Poháru, tedy nejvyšší soutěže v rámci naší republiky, musí být na závod přihlášen oddílem a následně také musí být přijat do závadu. Vzhledem k tomu, že v mladších žačkách, tedy v kategorii pro děvčátka mezi 10 a 12 let věku, soutěží 74 děvčat a jedno závodu se jich může zúčastnit maximálně 30, není nikdy jisté, zda daného bruslaře opravdu vezmou. • Prezentace Pokud už závodníka vezmou, musí být v určený čas na daném zimním stadionu, přihlásit se, zaplatit startovné a prokázat se platným členským průkazem, povolením od lékaře k vykonávání výkonnostního sportu a také potvrzení o složení testu výkonnosti své věkové kategorie. • Losování Když jsou všechny soutěžící přihlášené, stejně tak samozřejmě i v mužské kategorii, musí se vytvořit pořadí. Pořadí představení jednotlivých závodníků se vždy losuje. Tedy záleží na náhodě, kdy daná osoba pojede. Může jet první nebo třicátá. Pokud máte závody, které začínají v sedm ráno, soutěžící musí být na místě v šest hodin nejpozději a o půl sedmé losují. Tedy pokud jednou první, mohou jet hned v sedm hodin, pokud si však vytáhnou třicítku, může se stát, že pojede opravdu až někde v deset hodin. Což může být pro děti ve věku deseti let asi možná mírně stresující. • Rozcvičení • Rozjížďka Rozjížďka na ledě trvá šest minut a je to jediná možnost závodníků, kdy si mohou vyzkoušet kvalitu ledu, teplotu vzduchu a vlastní aktuální formu. Protože krasobruslení je velmi obtížným sportem, co se týče koordinace, potřebují soutěžící alespoň chvilku, aby se s ledem sladily. • Krátký program • Losování • Pauza • Rozcvička • Volná jízda • Vyhlášení výsledků Na závěr závodu se vždy vyhlásí pořadí účastníků od prvního místa do posledního. Většinou děti získávají i drobné dárkové předměty. Článek Krasobruslařské závody nejsou jen o jedné jízdě se nejdříve objevil na Phgia.

  • Web: Phgia
  • Aktualizace: 26.10.2023
projít na článek

Rybářské závody ve Staňkově

Český rybářský svaz, z. s., místní organizace Staňkov zve všechny dne 18.5 a 19.5.2019 na rybářské závody. Závody se konají na rybníku Vížka I. Jsou rozděleny do dvou dnů. A to, 18.5 budou soutěžit rybáři od 15 let výše a 19.5, kdy proběhne závod dětí do

projít na článek

Motoskijöring ruší další závody...

Podle motoristického kalendáře byly na tento víkend naplánovány 2 závody MČR v motoskijöringu „ORION-SHIVA KTM CUP 2015“. Závody se měly jet v sobotu 31.1.2015 v Letohradě a v neděli 1.2.2015 v Martinicích v Krkonoších.

projít na článek

Vánoční plavecké závody

Tradiční vánoční závody v plavání uskutečníme ve čtvrtek 19. prosince od 17,00 hodin The post Vánoční plavecké závody appeared first on SK Niké Jilemnice.

projít na článek

Plavecké závody

Oddílové závody TJ Slávie Kadaň 23. 2. 2024 od 16.00

projít na článek

Víkendové závody na Autodromu uvede spanilá jízda

Při spanilé jízdě Mostem se v pátek 17. června v podvečer představí fanouškům aktéři víkendového souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, jež hostí areál mosteckého autodromu. Kolona závodních spec

projít na článek