Krémová polévka z pečených kaštanů

Jíte kaštany jen jednou za rok u stánku, někde na náměstí, na předvánočních trzích? Velká škoda. Jedlé kaštany jsou totiž výjimečnou delikatesou, se kterou velmi rád pracuji. Tady je můj recept na kaštanovou polévku, která zahřeje, zasytí, a hlavně co je důležité skvěle chutná. 500g pečených a oloupaných kaštanů 50g šalotka nasekaná 100g očištěné a nakrájené mrkve na menší kousky 150g řapíkatý celer na menší kousky 1,5l kuřecí vývar 1cm oloupaný a nastrouhaný zázvor  50g máslo 0,2 l smetana min 30% Sůl, pepř, čerstvá petrželka a malá větvička tymiánu Na rozpuštěným másle krátce orestujeme šalotku, přidáme mrkev, řapíkatý celer, zázvor a 400 g oloupaných pečených kaštanů. Ještě krátce orestujeme, přidáme vývar, sůl, pepř a čerstvé bylinky a pozvolna vaříme 20-30 minut. Potom bylinky vyjmeme a vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka a přecedíme. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Jako vložku do polévky použijeme zbylé kaštany, které si prohřejeme na másle. Dobrou chuť přeje Petr John, šéfkuchař Restaurant Ungelt. The post Krémová polévka z pečených kaštanů appeared first on Restaurant Ungelt.

projít na článek

Sousedík ve Vídni

Dne 4.12.2023 se vybraní žáci naší školy zúčastnili poznávacího zájezdu do Vídně. V mrazivém slunečném počasí navštívili nejznámější památky v centru města a rovněž jedny z nejkrásnějších a nejstarších vánočních trhů v Evropě. Vůně pečených kaštanů, horké

projít na článek

PREMIÉRA SE BLÍŽÍ!

Houbová polévka Naděždy K. Krupské. https://www.staraarena.cz/houbova-polevka

projít na článek

Halloweenská kuchyně

A halloween může vypuknout i v naší jídelně. Krásná výzdoba, luxusní halloweenské menu a "temně" naladěný tým (hlavně pozor na šéfkuchařův sekáček). No posuďte sami, jaké dobroty máme na oběd: Polévka: dýňová se zakysanou smetanou a dýňovými semínky 1.

projít na článek

Staň se spisovatelem aneb Ateliér tvůrčího psaní

Ve dnech 16.–18. března 2018 jsem se zúčastnil akce nazvané Ateliér tvůrčího psaní, kterou pořádala nezisková organizace Celé Česko čte dětem. Program byl založen na workshopech se spisovatelkou Alenou Ježkovou, jež je autorkou např. knihy Dračí polévka.

projít na článek

Svatomartinské husí hody 2021

Ve dnech 9. 14. 11. 2021 se i u nás můžete těšit na Svatomartinské husičky a víno! Předkrm Husí galantina, pistácie, pečená jablka s cibulí, silná šťáva, kváskový chléb 149,- V sádle pečená husí jatýrka se škvarky, česneková bruschetta 139,- Polévka Husí

projít na článek