Krémová zeleninová polévka

Superrychlá a jednoduchá polévka je moc dobrá a skvěle zasytí. Pokud chcete, můžete si ji ozdobit rýžovou nebo ovesnou smetanou. Pro větší zjemnění je možné nalít smetanu přímo do polévky. Suroviny: 8 brambor 6 středně velkých mrkví 1/2 většího celeru 2 lžíce rostlinného oleje 2 l vody 0,5 lžičky sušeného zázvoru 1 lžička čerstvé nebo sušené petrželky 2 lžičky čerstvého nebo sušeného libečku sůl Postup: Brambory, mrkev i celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rostlinném oleji zeleninu krátce orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Osolíme, přidáme zázvor a vaříme cca 30 minut. Polévku ochutíme zelenými bylinkami, stáhneme z plotýnky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním můžete polévku ozdobit rýžovou smetanou. Příspěvek Krémová zeleninová polévka pochází z Lowfodmapdieta.cz

projít na článek

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.

projít na článek

Květáková polévka

Květáková polévka se nejčastěji vaří v létě a na podzim, kdy je dostatek čerstvého květáku. V dnešní době si však můžeme květák koupit kdykoli, ale čerstvý je samozřejmě úplně něco jiného. Chutná naprosto jinak. Připravit květákovou polévku lze mnoha různ

projít na článek

Ratatouille neboli skutečná zeleninová božská mana

Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli. Ratatouille totiž představuje esenci čerstvosti a chuti zeleniny a víte jak ch

projít na článek

Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím

300 ml růžiček brokolice 1 střední mrkev 2 řapíky celeru 1 lžíce másla 1 lžíce hrášku (může být mražený nebo sterilovaný) 1 lžíce kukuřice (může být mražená nebo sterilovaná) 1,5 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového) sůl…

projít na článek

Na obrazovkách TV Relax v pořadu Vaříme!

Zítra (sobota 30.10.2021 v 15:25) vás v novém pořadu televize Relax Vaříme! naučím připravit čtyřchodovou hostinu: Podávat se budou: sýrové roládky jako předkrm lehká krémová zeleninová polévka hlavní chod v podobě candáta s bylinkovou krustou s podzimním

projít na článek