Krevní sedimentace

Krevní sedimentace, přesněji sedimentace erytrocytů (červených krvinek), je běžné laboratorní vyšetření, které se provádí během odběru krve při podezření na zánětlivé či infekční onemocnění. Zjišťuje se při něm rychlost klesání červených krvinek ve zkoumaném vzorku krve umístěném ve zkumavce. Rychlost sedimentace se u mužů a žen liší, nicméně je to hodnota poměrně stálá a odchylky z jejich fyziologických mezí mohou poukazovat na různé chorobné procesy.

projít na článek

Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak

Krevní tlak je síla, kterou používá krev při cirkulaci v žilách a tepnách. Je řízena systémem, do něhož patří srdce, krevní cévy, nervy, mozek, ledviny a nadledvinky. Normální krevní tlak kolísá, ale u některých jedinců setrvává na vysokých hodnotách, což

projít na článek

Hubnutí pro lidi s krevní skupinou B

Krev je jednou z nejdůležitějších součástí našeho těla. Vniká do každé jednotlivé buňky, zásobuje celý organismus, dopravuje živiny do buněk a odvádí odpadní látky. Tomu již není vzdálená myšlenka, že vlastnosti krve určité krevní skupiny mohou ovlivňovat

projít na článek

Hubnutí pro lidi s krevní skupinou 0

Krev je jednou z nejdůležitějších součástí našeho těla. Vniká do každé jednotlivé buňky, zásobuje celý organismus, dopravuje živiny do buněk a odvádí odpadní látky. Tomu již není vzdálená myšlenka, že vlastnosti krve určité krevní skupiny mohou ovlivňovat

projít na článek

Hubnutí pro lidi s krevní skupinou AB

Krev je jednou z nejdůležitějších součástí našeho těla. Vniká do každé jednotlivé buňky, zásobuje celý organismus, dopravuje živiny do buněk a odvádí odpadní látky. Tomu již není vzdálená myšlenka, že vlastnosti krve určité krevní skupiny mohou ovlivňovat

projít na článek

Hubnutí pro lidi s krevní skupinou A

Krev je jednou z nejdůležitějších součástí našeho těla. Vniká do každé jednotlivé buňky, zásobuje celý organismus, dopravuje živiny do buněk a odvádí odpadní látky. Takže jistě není troufalé tvrdit, že vlastnosti krve určité krevní skupiny mohou ovlivňova

projít na článek