Kulhání u fenky německého ovčáka

Na naši kliniku byla přivedena fenka německého ovčáka kvůli akutnímu kulhání na levou hrudní končetinu. Po klinickém a ortopedickém vyšetření jsme přistoupili K RTG vyšetření, které prokázalo dysplazii loketní kloubu, konkrétně nespojený processus anconeus ( na snímku je vada označena šipkou ). Vada byla bohužel prokázána i na druhé končetině. Okamžitě jsme přistoupili k operaci a vzhledem k věku a charakteru změn jsme oba výstupky odstranili. Fena je v současné době naprosto bez obtíží a majitelka se věnuje jejímu výcviku.The post Kulhání u fenky německého ovčáka first appeared on Veterinární klinika PrimaVet.

projít na článek

Velký výskyt klíšťat!!

POZOR - LETOS JE VELKÝ VÝSKYT KLÍŠŤAT (dokonce i v parcích a zahradách ve městě)!! Končí období (do konce března), kdy je ještě možné očkování proti borelióze (nemoc způsobená klíšťaty). Pokud očkování nestihnete, doporučujeme ochránit psa antiparaz

projít na článek

Prvačky ovládly školní kolo v německém jazyce

Minulou středu 10. března změřili talentovaní němčináři našeho gymnázia svoje síly v Soutěži v německém jazyce. Akci již tradičně zorganizovali vyučující německého jazyka a vzhledem k distanční výuce se odehrála ve virtuálním prostoru.

projít na článek

Hledáme učitele angličtiny, němčiny, matematiky a informatiky

Jste učitelem nebo učitelkou anglického či německého jazyka, matematiky nebo informatiky? Pak se nám ozvěte! Pro naše gymnázium hledáme od příštího školního roku 2022/2023 dva nové kolegy.

projít na článek

Deutsches Sprachdiplom 2015

I v letošním školním roce se žáci Jazykového gymnázia Pavla Tigrida v Ostravě-Porubě přihlásili k náročné mezinárodní jazykové zkoušce z německého jazyka – Deutsches Sprachdiplom (Německý jazykový diplom) dokládající jazykové znalosti na úrovni C1, popř.

projít na článek

Kastrace pro a proti

KASTRACE – PRO A PROTI Kastrace našich domácích miláčků je často diskutované téma mezi chovateli. Jaký je pohled veterináře a jaká jsou zdravotní rizika? FENY Jaké jsou výhody vykastrovaných fen? Jednoznačnou výhodou kastrovaných fen je neschopnost zabř

projít na článek