Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale pouze zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Do Izraele se tento pokrm rozšířil roku 1948 spolu s židovskými přistěhovalci z arabských zemí a stal se součástí národní kuchyně. Do mnoha částí Evropy, hlavně do Francie, se kuskus dostal rovněž s přistěhovalci. Kuskus je v současnosti k dostání v mnoha supermarketech západního světa.
Chcete si připravit rychlý dezert, který poslouží i jako zdravá svačinka nebo snídaně? Vyzkoušejte zapečený kuskus s jablky. Kuskus na sladko je sice trošku neobvyklý, jistě si ho ale zamilujete po prvním ochutnání. Navíc jablka, [...] Příspěvek Zapečený
projít na článekDovolená je na spadnutí a vy si postupně začínáte odškrtávat váš seznam všeho, co s sebou zabalit? Jestli se bude ve vašem kufru nacházet kromě oblečení také nějaké jídlo, o tom rozhoduje styl dovolené, kterou jste preferovali. Možná to nebylo all-inclusi
projít na článek