KVALITA

je největším nepřítelem globalizace jakéhokoliv druhu. Kvalita úspěšně brání devalvaci hodnot. Kvalita osvobozuje od závislostí. Umožňuje radovat se ze života soukromého, dává odvahu k životu veřejnému. Kvalita znamená pokojně růst, je to návrat k soustředění, k prostoru, který dává vznikout novým věcem. KVANTITA prostor vytlačuje, KVALITA jej doplňuje. Smysl pro kvalitu je možná to, co nás definuje a co zásadně ztrácíme, když se v této složité době ptáme: kdo jsme? (s volným použitím myšlenek Dietricha Bonhoeffera: Na cestě k svobodě The post KVALITA first appeared on pislik.cz.

projít na článek

Chcete kvalitu? České firmy vám ji dodají. Značku Česká kvalita může nově používat 16 organizací

Rada kvality České republiky a Řídící výbor Národního programu Česká kvalita oznámily předání dalších 16 ocenění výrobkům a službám v Národním programu Česká kvalita. Certifikáty opravňující k užívání značky převzali zástupci oceněných firem na Dni s Česk

projít na článek

Je bezpečné pít vodu z vodovodu?

Ano, voda z veřejného vodovodu v České republice je obecně považována za bezpečnou pro pití. Kvalita vody je pravidelně kontrolována a musí splňovat přísné hygienické normy stanovené českými i evropskými právními předpisy.

projít na článek

Den s Českou kvalitou - den kvalitních českých výrobků a služeb

Na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky se v pondělí 30. října uskuteční Den s Českou kvalitou. Program bude patřit značkám z Národního programu Česká kvalita a jejich novým držitelům.

projít na článek

Pozvánka na konferenci: Výroba potravin 2024

Ráda bych Vás pozvala již na 5. ročník konference Výroba potravin. Celý program sleduje aktuální dění v oblasti potravinářství. Program bude rozdělen do tří ucelených bloků: Udržitelnost, Kvalita potravin a legislativa, Systémy řízení v potravinářství.

projít na článek

Mřížková zkouška přilnavosti

Principem zkoušky je vyřezat do nátěru mřížku, která se skládá zpravoúhlých řezů. Jednotlivé řezy musí projít nátěrem až kpovrchu. Potom se místo řezu očistí kartáčkem a přiloží se adhezivní páska, která se následně odtrhne. Kvalita nátěru se hodnotí podl

projít na článek